Ugrás a cikkhez
Reklám

Nyomozás indult, a két érintett személy rendőri információk szerint Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt, két világhírű vízilabdás.



Kósz Zoltán




A pedofil erőszaktevés gyanújába keveredett sportolók vízilabda-akadémiát üzemeltetnek: a Kópé Úszó-Vízilabda Sportegyesület az ő tulajdonuk, Szentendrén és Leányfalun működnek - tudtuk meg rendőri információkból



Petőváry Zsolt




Nem ez az első kópéságuk, de ha igaznak bizonyulnak a vádak, egy ideig valószínűleg az utolsó: 2009-ben Petőváry Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetés miatt. (Forrás: MTI)







Szombati frissítések: "A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézik az elhangzottak, nem lehet kitalált történet" - az álíltólagos áldozat ügyvédje szerint

A Blikk című bulvárlap a kislány családjának egyik barátján keresztül jutott el az áldozatot képviselő ügyvédhez, aki elmondta, régóta tevékenykedik a jogi pályán, de ennyire durva üggyel még sohasem találkozott.

– Általában a másik oldal keres meg, és nem a sértettet szoktam képviselni. Kettős motivációm volt, hogy mégis elvállaljam ezt az ügyet. Egyrészt magánemberként felháborít a történet. Én is apa vagyok, borzasztóan érzékenyen érint, ha gyerekekkel csinálnak valamit – nyilatkozta dr. Gerencsér András ügyvéd lapnak. – Másrészt a kislány nekem részletesen elmondta, mit tettek vele a zaklatók.

Az áldozat környezetéből korábban megpróbáltak lépéseket tenni az ügyben, de végül a család egyik barátján keresztül ügyvédhez fordultak.

– Ilyen durva ügyem még sosem volt. Szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt – tette hozzá dr. Gerencsér. – Tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy amit az áldozat mond, nem lehet kitalált történet. Úgy döntöttünk, megtesszük a rendőrségi feljelentést.

"Érthető okokból" nem nyilatkozott a megkeresett pólós

Pénteken több online oldalon megjelentek az esetről olyan információk, hogy a molesztálás egy Budapesthez közeli sportegyesületben történhetett, a zaklatók – akiket egyes helyeken meg is neveztek – egykori vízilabdázók voltak, akiknek már korábban is akadt rendőrségi ügye – írja az Index, az "egyes helyeket" a gyanúsítottakhoz hasonlóan meg nem nevezve.

A lap megpróbálta elérni ezt a két korábbi vízilabdázót. Egyikük a hívásra kinyomta a mobilját, a másik viszont felvette a telefont, azonban érdemi információkat nem kaptak tőle.

„Index? Nagyon sajnálom, de érthető okokból nem beszélhetek önnel” – mondta, még mielőtt bármilyen kérdést feltehettek volna.

A Bors egy, a környéken dolgozó neves pólóssal tudott beszélni, aki annyi mondott a lapnak, hogy nem hallott az esetről, „egyébként is a szabadságomat töltöm, úgyhogy viszonthallásra” – tette hozzá.

"Tiszta a lelkiismeretem"

A Bors is elérte az egyik vízilabdázót.

– A társamat ne keressék, mert hozzám hasonlóan külföldön tartózkodik – nyilatkozta az ötkarikás aranyérmes. – Szombat délelőtt értesültem nevesítésemről – tudatta a BorsOnline oldalával az exjátékos. – Egyelőre nem kívánok nyilatkozni. Mindössze annyit mondok, hogy az ügyben tiszta a lelkiismeretem – mondta, majd hozzátette, amint van érdemi mondanivalója, azt megosztja a Borssal.

Kemény Dénes megdöbbenne, ha igazak lennének a vádak

A berlini Világkupa-tornán vendégeskedik Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Ő még nem értesült arról, hogy a gyanúsítás kapcsán már konkrét nevek kerültek szóba.

– Nyilvánvaló, hogy a vízilabdázók kedvelik a szép nőket, de aláhúzom: csakis az érett hölgyekre igaz ez! Meglepne, ha az otthoni híresztelések igazak lennének.

A bulvárlap rákérdezett: és ha mégis bebizonyosodik a zaklatás gyanúja?

– Ez esetben megdöbbennék – hangzott Kemény Dénes válasza.

Kósz ügyvédje tagadja a vádakat

Védencem tagadja a sajtóban megjelent - közvetlen és közvetett - gyanúsításokat, a bűncselekményt nem követte el, áll a bűnügyi vizsgálat elé” - közölte a Privatkopo.hu megkeresésére dr. Hegedűs László, Kósz Zoltán volt világhírű vízilabdázó, olimpiai bajnok ügyvédje.

Amint arról a Privatkopo.hu korábban beszámolt: egy 13 éves kislány azt állítja, hogy két éve (11 éves korában) két, nemzetközileg is ismert volt vízilabdázó - Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt - hónapokon keresztül szexuális viszonyt folytatott vele. A két férfi a szentendrei Kópé Úszó- és Vízilabda Sportegyesületet működteti, a kislány ebben a klubban folytatott sporttevékenységet.

A Privatkopo.hu megkeresésére Kósz Zoltán meghatalmazott védője, dr. Hegedűs László azt közölte a bűnügyi portállal, hogy védence tagadja a sajtóban megjelent - közvetlen és közvetett - gyanúsításokat, a bűncselekményt nem követte el, áll a bűnügyi vizsgálat elé.

Az ügyvéd az erőszakban, a pólósokat ismerők a két férfi ártatlanságában biztosak

Jóval többről volt szó, mint zaklatásról, az áldozat ügyvédje az ATV híradójának úgy fogalmazott, itt közösülésről volt szó a szó legszorosabb értelmében.

Gerencsér András ügyvéd azt nyilatkozta: "11 éves korában kezdődött, több hónapon keresztül tartott, aztán nyilván nem úgy fejeződött be, hogy a két illető ezt abbahagyta, hanem a tulajdonképpen a kislány okán ért véget."

A kislány abbahagyta a sportot, így lett vége az erőszaknak, ezután sokáig nem beszélt a történtekről, majd a család egyik ismerősének írta le zaklatói nevét, és azt hogy mi történt.

Az ügyvéd hozzátette: "Nyilván ettől a két embertől volt egy félelme is, ami finoman szólva nem is volt alaptalan. Most nem fizikális fenyegetettségről beszélünk egyébként, hanem pszichikairól."

A kislányt tehát lelkileg zsarolták, az ATV riporterének kérdésére, hogy hogyan, vagy mivel, az ügyvéd annyit mondott: "Ez is legyen a jövő hétnek a mondandója, most zajlik egy nyomozás. Az üdvözítő, hogy az nagyon-nagyon gyorsan zajlik."

Gerencsér András híradónknak elmondta a lánynak jövő héten orvosi vizsgálata lesz, és azt is, hogy egy héten belül kiderül, kik a sportolók. A sajtóban már felmerült két név, de ezt az ügyvéd híradónknak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarta.

A Vizilabda Szövetség jelenlegi elnöke, aki a válogatott volt szövetségi kapitánya, azt mondta: nem tartja elképzelhetőnek egyetlen volt játékosáról sem, hogy ilyen ügybe keveredjen.

Kemény Dénes hozzátette: "Az, hogy őrájuk gondol a média, az a kiszűrődött információk alapján indokolt, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy maga a vád az akár hihető, akár bizonyítható. Én nem vagyok ebben szakember, a szövetség semmilyen hivatalos értesítést semmilyen hatóságtól ebben az ügyben nem kapott. Én arra tudok hagyatkozni, hogy 16 évig kapitányként sok játékost irányítottam edzéseken, mérkőzéseken, világversenyeken, olimpiákon, és én egyetlenegy játékosnál sem érzékeltem olyan személyiség jegyeket, hogy egyáltalán a közelébe kerülhessenek ilyen típusú cselekménynek."

A pszichológus szerint az ilyen esetekben mindig pedofiliáról van szó. Fridvalszki Nóra azt is elmondta: "Általában szorongó, valamilyen módon befelé forduló személyiségjegyek, azok tudnak társulni hozzá, én láttam, hogy akár a saját nemi szerep, férfiasság megélésében valamilyen szintű elakadás, aminek persze lehetnek exrtemitásai, lehet az egy nagyon szélsőséges - úgymond macsó - magatartástól elkezdve egy kisfiús, inkább feminim vonalvezetés. Ezek előfordulhatnak, előforuldhat, hogy pont az önértékelési zavar, ami a saját potenciállal függ össze."

A HVG beszélt az egyesület egyik munkatársával, aki azt mondta, a két férfi semmilyen értesítést nem kapott a feljelentésről, se a rendőrségtől, sem mástól.

A munkatárs biztos az ártatlanságukban, reméli, hogy kiderül az igazság. Annyit még hozzátett, hogy ismeri a kislányt. Ezután keresték az egyik megnevezett sportolót, de nem vette fel a telefont.

Bayer Zsolt is megírta véleményét

Ami a legtöbb esetben nem bír nagy jelentőséggel, amikor a Fideszt útszéli módon és kritikátlan rajongással támogatja, de ezúttal, különösen mivel állítása szerint ismeri a gyanúsítottakat, az ő ártatlanságuk mellett kiálló, egyszersmind a kislányt tolvajnak minősítő verziójának is helyt adunk, várva a nyomozás eredményét. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ő volt az, aki Kiss László megerőszakolós ügyében egyéb vitatható megjegyzések mellett azt is írta, hogy "feddhetetlenségét egy egész életmű igazolja", amit nem osztunk, és egyáltalán nem tartunk logikailag elfogadható érvelésnek. Alább a ma a Bayer-blogon közölt bejegyzés.

Csak szólok...

Két ember áll most a média rögtönítélő bírósága előtt. Ebből a szempontból tökéletesen érdektelen, hogy egykori élsportolókról, sőt, olimpiai bajnokról van szó. Két ember. Két ártatlan ember.

A történet másik szereplője egy szerencsétlen sorsú, nyomorult kislány, megverve minden rosszal, amivel egy gyerek megverhető. Ő volt a vízilabdások irányította sportiskola növendéke. Aztán kirúgták a klubtól, mert lopott a társaitól. A történet itt véget is érhetne, de nem ér véget, mert a lány újra tesz valamit. Újra, mondom. Ugyanis egyszer már megvádolta szexuális erőszakkal és zaklatással a saját nevelőapját is. És most egykori edzőivel teszi ugyanezt.

A védőügyvéd már megszólalt az ügyben, hiába, az ilyen felelőtlen, szakmájuk szégyenét jelentő alakoknak óriási szükségük van a szenzációra, és ebben remek partnerük a média legalja. Például a kurucinfo nevű nyilvános vécé, benne az összes álnéven okádó, becstelen gazemberrel. És a többi is, akik talán nem ennyire aljasok, de felelőtlenségük égbekiáltó!

Szóval megszólalt az “ügyvéd úr”, s elmondta, ő tapasztalatból tudja, hogy ilyen rettenetes történetet nem találhat ki egy gyerek. De ügyvéd úr, kitalálhat. Csak szólni kell neki, hogy találja ki. Csak segíteni kell. Valakinek, aki nagyon közel áll hozzá. Ott kell az igazi bűnöst keresni, “ügyvéd úr”.

Két ártatlan embert hurcolnak most meg éppen. Akik hamarosan bizonyítani is fogják ártatlanságukat. A média pedig majd talál új meghurcolható ártatlanokat, az “ügyvéd úr” új megbízások után néz, és mindenki úgy tesz, mintha nem történt volna semmi sem.

Na ennek kellene véget vetni.

Ezért kérem, hogy legalább a média tisztességes, itt lévő fele kapjon a fejéhez, és ne vegyen részt ebben a mocsokban.

Kósz Zoli, Petővári Zsolt barátom, veletek vagyok!

Korábban írtuk: 11 éves kislánnyal lehetett szexuális kapcsolata két ismert sportolónak

Két közismert magyar sztársportolót neveztek meg egy rendőrségi feljelentésben - írja a Blikk. A bulvárlap úgy értesült, a feljelentésben az szerepel, hogy az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.



IIllusztráció: Northfoto

A lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel írt levélben mesélte el családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot – amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi – mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.

Az ügyben nyomozás indult, a lap szerint a rendőrség kiemelten kezeli az esetet. Érdeklődésükre a hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”. A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár – vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot – alatt volt: ez Magyarországon 14 év. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen életkor alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából