Ugrás a cikkhez
Reklám

Járóka Lívia fellépést sürgetve levelet küldött az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Tanács elnökének, valamint több érintett uniós biztosnak.

Emellett több képviselőtársával és civil szervezettel is felvette a kapcsolatot annak kivizsgálásával kapcsolatban, hogy ismeretlenek késekkel és baseballütőkkel támadtak rá szombat éjszaka kárpátaljai cigányok átmeneti táborára Lemberg (Lviv) külvárosában, és a támadásban egy ember meghalt, négyen súlyosan megsérültek.

"A romák még soha nem rettegtek ennyire Ukrajnában. Elfogadhatatlan, hogy a 21. századi Európában ilyen esetek megtörténnek. A felfegyverkezett szélsőségesek nem maradhatnak büntetlenül egy 23 éves fiú meggyilkolásáért és többek megsebzéséért" – hangsúlyozta közleményében Járóka Lívia.

"Az ilyen tettek ellen következetesen fel kell lépni, az ügyet el kell ítélni és tüzetesen ki kell vizsgálni, felelősségre vonva az elkövetőket" – tette hozzá.

Aláhúzta: a történteket meg lehetett volna akadályozni, ha a hatóságok kellően figyelnek az egyre gyakoribbá váló "romaellenes" támadásokra Ukrajnában, a bűnüldöző szervek azonban nem indították el időben az e csoportok által elkövetett fenyegetésekkel és támadásokkal kapcsolatos hatékony nyomozást.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából