Ugrás a cikkhez
Reklám

Az RTL Klub híradója szerint új vádak merültek fel a bicskei gyermekotthon molesztálással vádolt egykori igazgatójának, Vásárhelyi Jánosnak ügyében. A vádirat szerint most már vesztegetés és kényszerítés miatt is felelnie kell majd.

Az egyik nevelő is vádlott lett: 14 évesnél fiatalabb gyerekek ellen követhetett el szexuális visszaélést.



"János bácsi" a gyerekeket "óvta", helyettese pedig őt az árulkodó gyerekektől
A híradó szerint a volt igazgatóhelyettest megvádolták az ügyben, mert ő is tudott arról, mit művel az igazgató a gyerekekkel, sőt, segített is az igazgatónak elintézni, hogy ne tudódjon ki a dolog. Egy ott dolgozó alkalmazott azt állítja, az igazgatóhelyettes az egyik kiskorú sértettet megkereste, hogy vonja vissza a nyilatkozatát, pénzt adott neki ezért. A munkatárs elmondta a riportban, hogy a gyerekektől később megtudták, hogy elképesztő dolgokkal zsarolta, fenyegette őket az igazgatóhelyettes, aki jelenleg Bicskén egy általános iskolában testneveléstanárként dolgozik.

Az egykori igazgató ügyét tavaly decemberben kezdték meg. A Fejér Megyei Főügyészség azért emelt vádat a két férfi ellen, mert 2004 és 2016 között a nevelésük, gondozásuk, felügyeletük alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá-fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményeket végeztek, több esetben megkísérelték a gyerekeket szexuális cselekményre rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztették. Az igazgatót 2016 októberében függesztették fel állásából, miután az RTL Klub segített feltárni az ügyet, és talált olyanokat, akik nyilatkoztak róla.

(Index nyomán)

Korábban írtuk:

- Vádat emeltek a bicskei gyermekotthon pedofil buzi vezetője ellen

- Előzetes letartóztatásban a bicskei gyermekotthon vezetője

- Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon volt i(ga)zgatóját

- Csak most hagyta el a bicskei gyermekotthonban lévő szolgálati lakását a pedofil igazgató, Vásárhelyi János

- Remélhetőleg kevésbé liberális vezető veszi át a bicskei gyermekotthon irányítását hétfőtől

- Éveken át molesztálta a rábízott kiskorú fiúkat a bicskei gyermekotthon igazgatója





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából