Ugrás a cikkhez
Reklám

Árnyék Országos Roma Önkormányzat felállításába fogott Kolompár Orbán – írja a RomNet. A portál úgy tudja: az alternatív képviselet célja, hogy a "romák felzárkóztatását" segítő javaslatokkal álljon elő. Kolompár Orbán szerint a jelenlegi testület ugyanis alkalmatlan arra, hogy ellássa a törvényben meghatározott feladatát.

A Romnet úgy tudja: a nyár folyamán megkezdik a felkészülést a jövő évi helyhatósági és nemzetiségi választásokra is. Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke a Hír TV-nek azt mondta: hiteltelennek tartja Kolompár Orbánt egy "roma" szervezet vezetésére.

"Kolompár Orbán elvtárs úr valahogy nagyon elkalibrálta magát. Én azt gondolom, hogy a megújulás nem Kolompár Orbánnal kezdődik, és nem is vele végződik. Az ő időszaka alatt nem beszélhetünk sikeres roma politikáról, mikor ő irányította az Országos Roma Önkormányzatot, és azt gondolom hogy végre tisztességes, hiteles, felkészült, ugyanakkor bűnözői múlttól mentes önkormányzati vezetőkre van szükség, illetve képviselőkre. Na, most ezeknek a feltételeknek, Kolompár Orbán egyiknek sem felel meg" – fogalmazott Makai.

(HírTV nyomán)

Korábban írtuk:

- Újabb "elszámoltatott" tartja a markát a szavazatokért: Kolompár Orbán tovább színesíti a politikai palettát

- Röhej ez az ország: máris kiengedték Kolompárt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából