Ugrás a cikkhez
Reklám

Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök emlékére köztéri szobor állítását kezdeményezi a XIII. kerületi önkormányzat.



"Árpi bácsi" és az elvtársak "antifasiszta" tüntetésen a Várban

Az önkormányzat szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, kiemelt feladatának tekinti, hogy megemlékezzen elismert művészekről, tudósokról, sportolókról. A szociális, egészségügyi és művelődési bizottság, valamint a tulajdonosi, kerületfejlesztési és lakásgazdálkodási bizottság azt javasolja az önkormányzat képviselő-testületének, hogy állítson 5:4-es méretarányú, egész alakos portrészobrot Göncz Árpád emlékére a kerületben tavaly átadott Göncz Árpád Városközpontban.

A testület elé terjesztik azt is, hogy a kerületi önkormányzat ajánljon fel a fővárosi önkormányzatnak a Varga Imre által készített Lukács György-szobor áthelyezésére a tulajdonában álló közterületet. (Kapcsolódó: Barbárság, antiszemitizmus! - visítja teli torokból a fajtárs a kommunista gyilkos zsidó szobra miatt a Die Weltben)

A Fővárosi Közgyűlés január 25-ei ülésén döntött arról, hogy lebontják Lukács György filozófus szobrát a XIII. kerületi Szent István parkban, ahol helyet kap majd egy Szent István királyról készült alkotás.

(MTI)

Kapcsolódó:
- Árpi "bácsi" egyáltalán nem ellenségként tekintett a Nagy Testvérre - újabb adalék az életúthoz
- Árpibácsi, grószfater
- Göncz Árpád tevékenységének mérlege
- Zsidókat bújtatott és küzdött a "gyűlölet ellen" - az országos főrabbi is siratja Göncz nagypapát
- Lipusz Zsolt: Köszöntjük az SZDSZ kilencvenéves köztársasági elnökét. Isten éltesse!
Korábban írtuk:
- Patkány emléktáblát kapott Óbudán - a fideszes polgármester is nagyon szépet szólt róla
- Városrészt neveztek el Göncz Árpádról a hazaáruló elvtársai




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából