Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik a mai napon közleményt kívánt megjelentetni az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül az EU-s források korrupciógyanú miatti esetleges befagyasztásának kérdésében A Fidesz korrupciós terrorizmusa veszélyezteti hazánk gazdasági biztonságát címmel. A közleményt valamennyi hazai sajtóorgánum címére elküldték.

A távirati iroda a közleményt az alábbi ürüggyel utasította vissza: „a FIDESZ, mint jogi személy, szintén jogosult a személyiségi jogának védelmére, és álláspontunk szerint a »korrupciós terrorizmusa« és »a Fidesz regnálása alatt még azt a pénzt is ellopják, amit a korrupció megfékezésére kellene költeni« szövegrészek sértik a FIDESZ, mint jogi személy személyiségi jogait”. (Ennyire tudnak helyesen írni a Talmudista Irodánál - a szerk.)

Bár szerintünk az MTI állásfoglalása jogilag nem áll meg, de készséggel elhisszük, hogy az érvelés „politikailag érvényes”, ezért természetesen mi kérünk elnézést a Fidesz nevű hiperérzékeny jogi személytől - áll a Jobbik közleményében.

Erről a szövegről lett volna szó eredetileg:

A Fidesz korrupciós terrorizmusa veszélyezteti hazánk gazdasági biztonságát

Magyarország az a hely, ahol a Fidesz regnálása alatt még azt a pénzt is ellopják, amit a korrupció megfékezésére kellene költeni. Brüsszeli források szerint az uniós pénzek irányítási és kontroll mechanizmusairól szóló jelentésben súlyos megállapítások szerepelhetnek: nem teljesül a pályázatok befolyástól mentes, független döntéshozatalának követelménye, vagyis a pénzeket zömmel egy előre meghatározott kör nyerheti el. Így az is könnyen előfordulhat, hogy Orbán Viktor korrupciós terrorizmusa miatt Magyarország elesik a strukturális és kohéziós pénzektől, több ezer milliárd forinttól.

A Jobbik számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz az uniós forrásokat is saját oligarcháinak fizeti ki, és ez már nemcsak a magyar adófizetőknek, hanem a brüsszeli döntéshozóknak is szemet szúr. Úgy véljük, Orbán Viktor szűk körének korrupciógyanús gazdagítása helyett a hazai kis- és középvállalkozásokat, az általuk végzett kutatást, fejlesztést és innovációt kellene támogatnunk. A Fidesz-féle korrupciós terrorizmus megfékezése érdekében pedig elengedhetetlennek tartjuk egy pártoktól független korrupcióellenes ügyészség felállítását.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága alelnöke





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából