Ugrás a cikkhez
Reklám

Csoportos szexuális erőszakba fordult egy éjszakai találkozó Felsőtárkányban: az évek óta ismert, barátként kezelt lányt hárman erőszakolták meg.

A Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint az eset tavaly augusztusban történt. Három 15 éves fiú is erőszakot tett Felsőtárkányban egy még gyermekkorú lányon, akit eredetileg csak beszélgetni hívtak a tópartra. A vádlottak egriek, akik 2015. augusztus elején találkozót beszéltek meg két lánnyal a megyeszékhelyhez közeli felsőtárkányi tónál azért, hogy ott beszélgessenek és cigarettázzanak, ahogy azt már korábban többször is tették. Az éjféli randevúra azonban csak az egyik, 13 éves diáklány ment el. Nem tartott a fiúktól, hiszen évek óta ismerte őket, közöttük baráti volt a viszony.

A község temploma melletti buszmegállóból a kirándulók által is kedvelt faluszéli tó felé tartva a három vádlott többször is ivott a magukkal vitt, ismeretlen márkájú erős szeszes italból, így a helyszínre érve már ittas állapotba kerültek. Eleinte valóban csak beszélgettek, zenét hallgattak és cigarettáztak, de egy idő után az I. rendű vádlott felszólította a sértettet, hogy ő is igyon – írja közleményében a főügyészség. Mivel a lány ezt elutasította, ketten lefogták a kezeit és a fejét, mialatt a harmadik társuk leöntött a torkán valamennyi italt. Ezután sem engedték azonban el áldozatukat, hanem erőszakkal arra kényszerítették, hogy változatlan testhelyzetben – kezét és a fejét lefogva – mindhármukat orálisan elégítse ki ott, a vízparton. Mielőtt elváltak, még megfenyegették a sértettet, hogy el ne merje mondani senkinek a történteket, majd egyedül hazaengedték.

A Heves Megyei Főügyészség a három fiatalkorút tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, többek által, azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, mint társtetteseket. A vád tárgyává tett bűncselekmény törvényi büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ami a vádlottak esetében – életkorukra tekintettel – legfeljebb öt év időtartamú lehet.

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt az elkövetőkkel szemben. Arra tett indítványt, hogy a szabadlábon lévő középiskolásokkal szemben a bíróság – a rájuk vonatkozó szabályok keretei között – fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából