Ugrás a cikkhez
Reklám

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egykori elnöke, jelenlegi miniszterelnöki biztos egy személyben döntötte el, hogy a 2016. február 26-i közgyűlésén kik lehetnek a testület vezetőségi tagjai, illetve elnöke – derül ki abból a hangfelvételből, amelyet a RomNet hozott nyilvánosságra.




A két hónapja készült felvételből kiderül, Farkas egymaga határozta meg az ORÖ elnökségének tagságát, az általános elnökhelyettes és az elnök személyét, valamint a pénzügyi bizottság tagjait, illetve a szakmai kabinet összeállítását. A Lungo Drom elnöke azt is világossá tette a frakcióülésen: Balogh János „társadalmi megbízatású elnök” lehet, és semmivel sem kap nagyobb jogkört, mint az általános elnökhelyettes vagy az elnökség.

Farkas Flórián ragaszkodott ahhoz, hogy Lakatos István elnökhelyettes teljes aláírási joggal rendelkező első számú helyettese legyen Balogh Jánosnak, mert közel lakik hozzá, így őt „bármikor le tudja akasztani”, és aláírhat papírokat, hogy minden haladhasson a maga útján.

„Mi adjuk a hivatalvezetőt, a gazdasági vezetőt, senki nem tud ugrabugrálni, semmit nem engedünk meg” – fogalmazott, kijelentve azt is: „semmilyen döntés nálam nélkül, az elnökség nélkül nem indulhat”. Kijelentette azt is: aki az elmúlt időszakban őt támadta, „ártatlanul”, semmilyen pozíciót nem kaphat az ORÖ-ben, és számolni kell majd a büntetőjogi következményekkel is.

A miniszterelnöki biztos a képviselőkkel azt is előkészítette, ha az ORÖ mégis feloszlatná magát, akkor hogyan mentenék át az állami normatív támogatást, hogy a képviselői ne maradjanak fizetés nélkül az új szervezet megalakulásáig.

Arról, hogy Farkas Flórián a háttérből napi szinten irányítja az ORÖ-t, egy másik hangfelvételi is tanúskodik, amely szintén a RomNet birtokába került. A miniszterelnöki biztos arról beszél hogy egy személyre szabott törvény alapján visszatérhetne az ORÖ élére.

„Ha nekem vissza kell jönni azon az áron, hogy rehabilitálva legyen a cigánypolitika, az Országos Cigány Önkormányzat, akkor az elnöknek le kell mondania” – jelentette ki Farkas Flórián, hozzátéve, „mert ha én viszem, a csapat ugyanúgy számíthat rám”. A kormánypárti országgyűlési képviselő elárulta azt is: az ”összeférhetetlenségi kiiktatásra” vonatkozó törvénymódosító-javaslatot Farkas Félix parlamenti cigány nemzetiségi szószóló, a Lungo Drom alelnöke fogja beterjeszteni „valamilyen szinten” az Országgyűlés elé.

(RomNet - ATV nyomán)

Korábban írtuk: Elrabolták Farkas Flóriánt - de aztán sajnos előkerült





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából