Feldolgozták a bevándorlással kapcsolatos első százezer konzultációs kérdőívet. A Napi Gazdaság információi szerint a válaszadók elsöprő többsége ellenzi a gazdasági bevándorlást, és szigorú intézkedéseket vár a kormányzattól. Az utóbbi egy hét alatt megduplázódott, 400 ezerre emelkedett a visszaküldött kérdőívek száma. A Fidesz-frakció "vizsgálja", milyen törvényi és egyéb eszközökkel lehetne lezárni Magyarország déli határát a bevándorlótömegek előtt.



"Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok"

– Egy ország legelemibb joga, hogy eldöntse, kit enged be a határain – pengette meg a nemzetben gondolkodók érzelmi húrjait a bevándorlással kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint ha az Európai Unió nem kényszerítene ránk életszerűtlen szabályokat, akkor Magyarországon nem lennének menekültek; akik itt vannak, azokat már mind hazaküldtük volna. – Csak azért nem tudjuk hazaküldeni őket, és csak azért kell beengednünk őket, mert az uniós szabályok erre kényszerítenek bennünket – fogalmazott a miniszterelnök, miközben három befogadóállomást is bővít, az önkormányzatokat pedig "menekült"tábor-építésre kötelezi. Orbán Viktor szavai szerint ezért vagy vissza kell venni nemzeti hatáskörbe a bevándorlás kérdését, vagy meg kell változtatni a közös európai szabályokat. – Valószínűleg ez utóbbi lesz a járható út, hiszen a legfrissebb uniós koncepció, a brüsszeli kvótarendszer az eredeti formájában megbukott – állapította meg tévesen az újabb pofonért ácsingózó kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy azok, akik Szerbián keresztül Magyarországra érkeztek, javarészt Görögországnál léptek be az EU területére.



Ettől azonnal visszafordulnak a kontinensfoglalók (mellesleg a 300 milliós reklámkampányt Rogán szomszédja nyerte)

Üzletnek sem utolsó
Rogán Antal szomszédja nyerte a kormány bevándorlásellenes kampányának megvalósítását.
Kovács Zoltán kormányszóvivő megerősítette, hogy a 300 millió forintos közbeszerzést Csetényi Csaba cége nyerte el. A reklámügynökség tavaly több állami megbízást is kapott kommunikációs feladatokra. Az üzletember másik cége pedig még Rogán Antal polgármestersége idején a belvárosi önkormányzattól kapott megbízást kommunikációs feladatokra.

A Napi Gazdaság információi szerint a nemzeti konzultáció eredményei alapján a Fidesz-frakció még a nyári törvényhozási szünet előtt lépni kíván a bevándorlás ügyében. Mivel a válaszok nagy többsége szerint az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól, már vizsgálják, hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása, hiszen a tömegesen bevándorlók gyakran a szerb−magyar zöldhatáron át érkeznek az Európai Unió területére. Az elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma ijesztő mértékben növekszik: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti. További aggasztó jelenség, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.



Pesti liberáliséknak persze a kormány Kállay-kettőse is túl sok

Charterjárattal érkeznek, 200 ezren is lehetnek

Tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, a svájci és a francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először nálunk vettek nyilvántartásba – közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. A politikus szerint a Magyarországra érkező ötvenezer menekült közül nyolcszáznál kevesebben lehetnek azok, akiknek jogos a menedékkérelmük, a többiek gazdasági bevándorlók. Kóser Lajos két holokausztozás és zsinagógafelújítás között felhívta a figyelmet: már 160−200 ezren lehetnek olyanok, akiket az uniós szabályozás értelmében Magyarországnak vissza kellene fogadnia. A Fidesz alelnöke hozzátette: Magyarország az Európai Uniótól lényegében nem kap támogatást a menekültek ellátásához.



Hozzánk küldik őket

Azon dolgozunk, hogy kitegyük őket − keménykedett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján arra a kérdésre válaszolva, hogy mi lesz azokkal a menekültekkel, akiket más uniós országok visszaküldenek Magyarországra. Kiemelte, hogy a kormány osztja a belügyminiszterek tanácsában megfogalmazott álláspontot, amely szerint az volna a leghelyesebb megoldás, ha az EU-ba igyekvő bevándorlók még a belépés előtt – tehát az EU területén kívül – olyan gyűjtőpontra kerülnének, ahol az unió meghatározza további sorsukat.

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő tegnap sajtótájékoztatón Egerben azt hangsúlyozta, hogy világos különbséget kell tenni a humanitárius okokból menedékjogot kérő menekültek megítélése és a gazdasági bevándorlás között. A politikus a liberálisabb szólamokhoz szokott szavazókat nyugtatva azt mondta, hogy a humanitárius okokból érkezett menekültek ügyében Magyarország a történelmi hagyományaihoz híven egy védelmet nyújtó ország, míg a gazdasági bevándorlás nemkívánatos jelenség.

(Kuruc.info - Napi Gazdaság nyomán)

Kapcsolódó:

- Készítik már az újabb Trianont: charterjáratokkal küldik hozzánk a "menekülteket", 200 ezren is érkezhetnek

- Orbán őszödi beszéde: "Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok"