A Szebb Jövőért Egyesület (most már csak volt) vezetőjének közleménye:

Most azzal kezdem, amivel általában lezárni szoktam a gondolataimat, írásaimat.

Nem adjuk fel! Megyünk tovább a kitaposott úton, töretlen hittel, rendületlenül!

Bizonyára sokan nem tudják, hogy a tegnapi nap folyamán lezajlott bírósági tárgyalást, amely szervezetünk, a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatását eredményezte, november végéről hozták előre október 8-ra.

Ennek okait lehet latolgatni, hogy miért az önkormányzati választások előtt néhány nappal kellett sietve megtartani a tárgyalást. Illetve miért kellett a legsúlyosabb büntetést kiszabni, és egy kirekesztő, rasszista szervezetként feltüntetni egy olyan közhasznú egyesületet, amely közel öt éve széleskörű társadalmi szerepvállalása okán több ezer magyar honfitársának nyújtott segítő kezet.

Helytállt a katasztrófavédelmi helyzetekben, védte a magyarság jogait, segített érvényesíteni azokat, és védte magyar népét a saját földjén az idegenlelkű cionista érdekek által rájuk szabadított, bűnözői életvitelt folytató sáskahadakkal szemben. (Most talán majd újra lehet így szabadabban fogalmaznom, mivel a továbbiakban nem köti meg kezemet a feloszlatás veszélye.)

De mi is történt október 8-án? A hatalmi erőfitogtatáson felül túl sok minden nem.

A magyar embereket hazájából elüldöző és a magyar társadalmat kifosztó érdekkörök szolgái végrehajtották vállalt feladatukat. Rezzenéstelen arcukról letükröződött az érzelmek hiánya és az, hogy őket nem érdekli több száz embernek a több éves fáradozása, áldozatvállalása. De ugyanúgy nem érdekli őket a cigányok szabadságjoga sem, csak most ez volt a feladat, és aki egyszer eladta magát, annak teljesíteni kell.

Így is három és fél év kellett ahhoz, hogy a buzgó lakájügyészekkel karöltve előkaparjanak három feltételezésen alapuló vádpontot, ami jelen esetben indokot szolgáltatott egy feloszlatáshoz.

2014. október 8-án fel kellett volna számolniuk egy olyan szerveződést, amely egészséges életszemléleten alapuló közösségeket hozott létre, és amely közösségek cselekedeteik által hivatottá váltak egy széleskörű társadalmi összefogás országos méretű kiterjesztésére.

Jelentem, ez a felszámolás megint nem sikerült!

A Szegedi Ítélőtábla folyosóján álló Justitia-szobor ugyan egy pillanatra megrendült az ítélet kihirdetése után, de az én hitem és a társaimba vetett hit maradt rendületlen. Egy újabb harc által megmérettetve állunk továbbra is szilárd meggyőződéssel, csak már nem a magyar jogrend igazságosságába vetett bizalomtól vezérelve.

Persze ezt lehet egy szubjektív véleményként kezelni, csakúgy, mint azt a számtalan biztató levelet, amit a tegnapi nap folyamán kaptunk hírcsatornáinkon keresztül.

Hát persze hogy nem adjuk fel!

Nem tehetjük, mivel még a mai napig sincs rend, biztonság és jólét ebben a hazában. Van helyette szegénység, rettegés, túlzott bürokrácia, korrupció és tehetségtelen hatalmi arrogancia.

Eddig is hittel, meggyőződéssel végeztünk vállalt nemzetépítő feladatunkat, de a tegnapi nap még acélosabbá tett bennünket, és megerősített abban a tudatunkban, hogy nem szabad feladnunk. Ezt tükrözi a harcostársaim legelső reagálása és azoknak a szimpatizánsi körünknek a reakciója is akik, eddig csak gondolkodtak azon, hogy közénk álljanak, a tegnapi nap után viszont a tettek mezejére akarnak lépni.

A Szegedi Ítélőtábla bírái október 8-án tudatosították bennük, hogy mi a további feladatuk.

Éppen ez okból kifolyólag a jövő hét pénteken, október 17-én 18 órától várom Budapestre a (helyszín a későbbiek folyamán) eddigi harcostársaimat, szimpatizánsainkat és mindazokat a honfitársaimat, akiknek az elmúlt évek folyamán segítséget tudtunk nyújtani.

Az eseményen megköszönöm majd társaimnak az eddigi közös fáradtságos, küzdelmes, emlékezetes és sikeres időszakot.

De mivel továbbra is a törvényeket betartó és jogkövető állampolgárnak tartom magam, a nagy plénum előtt vállfára teszem a Szebb Jövőért Egyesület szimbolikussá vált mellényét.

Igen, leteszem, és felveszek helyette egy másikat, mert folytatni kell, mert nincs más választás. Ameddig magyarok élnek ebben a hazában, küzdenünk, harcolnunk kell egymásért, saját magunkért, harcban edződött őseink emlékéért, önbecsülésünk megőrzéséért!

Október 17-én, várok minden eddigi bajtársamat, illetve minden további tenni akaró hazafit az új magyar önvédelmi szervezet életre hívásának napján!

Töretlen hittel, rendületlenül!

László Attila

A Jobbik közleménye a betiltásról:

A Szebb Jövőért Egyesület ellen hozott bírói ítélet a Jobbik szerint egy nevetséges indokolással ellátott döntés. Az ítélethirdetés időzítése (a novemberre kitűzött tárgyalási nap előrehozatala) pedig ismét azt bizonyítja, hogy az ügyészség és a bíróság a kormány kézivezérelt szerve, mely pusztán a Fidesz pártpolitikai céljait szolgálja.

A döntés üzenete katasztrofális. A Fidesz-kormány a törvénytisztelőknek azt üzeni, hogy nem tudja megvédeni őket sem két hét, sem négy év alatt, de azt másoknak sem hagyja, a bűnelkövetőknek pedig azt, hogy nem tudja bűnöző életmódjukat megakadályozni, és azt másoknak úgyszintén nem engedi. Ezzel pedig a megoldást nem segíti, csupán olajat önt a tűzre.

A Jobbik továbbra is kiáll minden civil polgári önvédelmi szerveződés mellett, továbbra is támogat minden olyan kezdeményezést, mely a kormány és a rendőrség helyett a törvénytisztelő állampolgárok személy- és vagyonbiztonságát szolgálja.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

Frissítés: videón az "indoklás" egy része:

Korábban írtuk: A Gárda után a Szebb Jövőért Egyesületet is feloszlattatta az antimagyar hatalom