Még 2012 végén kifogásolta a Jobbik, hogy az ATV egy hírműsorában parlamenti szélsőjobbnak nevezte a nemzeti pártot, így "megsértette a politikai hírhez hírolvasói véleményfűzésére vonatkozó törvényi tilalmat". A Médiahatóság, majd a Médiatanács is megállapította a jogsértést, ám az ATV bírósághoz fordult. Emlékezetes, az ATV hírigazgatója kijelentette, "nem engedik, hogy megfélemlítse őket a Jobbik", ezért fordulnak bírósághoz.

Az első fokú bíróság szerint a csatorna nem sértette meg a médiatörvényt, a Jobbik belefér a szélsőjobboldali kategóriába. A Kúria azonban megváltoztatta ezt az ítéletet, és megállapította, hogy az elsőfokú bíróság téves döntést hozott, a szélsőjobboldali jelző negatív hatást kelt a nézőkben, így a Médiahatóság és a Médiatanács helyesen járt el, amikor megállapította az ATV törvénysértését.

A Kúria végleges, megmásíthatatlan döntésével az ATV immár sokadik eljárását bukta el a Jobbikkal szemben a médiatörvény sorozatos megsértése miatt - áll a párt közleményében.