Ugrás a cikkhez
Reklám

Önkezével vetett véget az életének kedden az a 76 éves férfi, aki januárban saját hernádszentandrási otthonában halálát okozta egy 57 éves nőnek. A cigányasszony behatolt az idős ember lakásába, és késével megfenyegetve megpróbálta értékei átadására kényszeríteni a konyhában melegedő házigazdát.




A sparhelt mellett ücsörgő egykori kohász nem ijedt meg tőle, felkapta maga mellől a piszkavasat, és kiütötte a nő kezéből a kést. Az asszony azonban előhúzott egy másikat, és azzal fenyegette tovább az idős férfit, aki akkor már nem nézte, hová üt – végül addig verte a tűzpiszkálóval, míg az öregező bűnöző életét a mentők sem tudták megmenteni.

A férfit kihallgatása után szabadon bocsátotta a rendőrség. Minden jel szerint szituációs védelmi helyzetben cselekedett, így várható volt, hogy a vizsgálat lezárulta után a hatóság megszünteti az ellene emberölés megalapozott gyanújával folytatott eljárást, s a felelősségre vonástól aligha kellett tartania. A helyi sajtó úgy tudja, az idős férfi öngyilkosságának nem voltak előjelei.

A szakértő kizárta az idegenkezűséget, a férfi rendkívüli halálának körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a rendőrség.

(Észak.hu nyomán)

Egy januári híradórészlet, melyben megszólal a bácsi és a rokonság egy töredéke. Hajdú Ferencnek egy időre el kellett költöznie a faluból miattuk - talán jobb lett volna nem költözni vissza:

Korábban írtuk: 

- Korábban kétszer már kirabolta a cigányasszony a problémát végül piszkavassal megoldó magyar bácsit

- Késsel követelte a pénzt Hernádszentandráson egy öregező nő - a 76 éves házigazda piszkavasat ragadott



Friss hírek az elmúlt 24 órából