A 76 éves hernádszentandrási férfitől pénzt követelt a késsel betoppanó nő. A férfi piszkavassal támadott vissza.

Szabadlábon védekezhet az a 76 éves férfi, akit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson történt emberöléssel gyanúsítanak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség H. Ferenc ellen, aki megölt egy nőt a településen. A férfi azt állítja, védekezésül bántalmazta a nőt.

A helyszíni szemle adatai szerint a 76 éves férfi otthonában vasárnap kora délután megjelent egy 57 éves asszony, aki késsel fenyegetőzve a házigazdát értékeinek átadására szólította fel. Miután a férfi kivette a kezéből a kést, a nő egy újabbat vett elő.

A férfi védekezésül piszkavassal bántalmazta a nőt, aki a kórházba szállítás közben meghalt. A 76 éves H. Ferenc a szomszédok segítségével értesítette a mentőket és a rendőrséget is.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a jogos védelmi helyzetet is vizsgálják.

Frissítés: Az alábbi híradórészlet minden kétséget eloszlat

Korábban írtuk: Megölte az értékeit követelő nőt egy idős férfi Hernádszentandráson

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség egy idős férfi ellen, aki megölt egy nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson; a férfi azt állítja, önvédelemből bántalmazta az 57 éves asszonyt.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közlése szerint az emberöléssel H. Ferencet gyanúsítják. A helyszíni szemle adatai szerint a 76 éves férfi otthonában vasárnap kora délután megjelent egy 57 éves nő, aki a házigazdát értékeinek átadására szólította fel. A férfi védekezésül bántalmazta a nőt, aki a kórházba szállítás közben meghalt.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a jogos védelmi helyzetet is vizsgálják - közölte Dobi Tamás.

(MTI)