Ugrás a cikkhez
Reklám

Miután a múlt héten észleltük és feljelentést is tettünk, valamint a képviselőtestület és pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottság előtt is szóvá tettük a Dunakeszin található honfoglalási emlékmű megrongálását, melynek során az emlékművön elhelyezett ősi szimbólum, a turul egyik szárnyát ismeretlenek letörték, a hétvégén újabb emlékmű megrongálását észleltük településünkön - írja Varga Zoltán Péter, a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke, alább a folytatás.

Dunakeszin található az ország egyik legszebb Trianon-emlékműve, amelyen az elszakított területeket jelképező kőtömböket a Szent Korona tartja össze. A Szent Korona tetejéről a keresztet ismeretlenek letörték és eltüntették.

Eredetileg egy bronzból készült keresztet helyeztek el a Koronán, amelyet azonban anyagának, súlyának s ebből következően értékének köszönhetően korábban többször elloptak és pótolni kellett. Később a bronzkeresztet már csak megemlékezésekre helyezték a Koronára, hétköznapokon egy műgyantából készült keresztet lehetett csak a helyszínen hagyni. Ezt a korábbiakhoz hasonlóan rendszeresen eltávolítottak az emlékmű tetejéről, azonban – vélhetően miután kiderült, hogy nem nagy értéket képviselő fémről van szó – a tettesek eldobták azt, mely így rendszerint előkerült a közelben – a hatóság egyetlenegyszer sem találta meg a rongálókat.

A turul megrongálása után egy héttel most újra eltűnt a kereszt, amelyet ezúttal a közelben sem találtunk meg. Úgy döntöttünk: elég nemzeti értékeink sorozatos megrongálásából! Még a hétvége folyamán e rongálás ügyében is feljelentést teszünk a Dunakeszi Rendőrkapitányságon és nyomatékosan felszólítjuk a hatóságot, hogy vessen véget a nemzeti ereklyék megrongálásának.

Kapcsolódó: Dunakeszin sem nyughatnak a magyargyűlölők: letörték a turul szárnyát



Friss hírek az elmúlt 24 órából