Ugrás a cikkhez
Reklám

A kiadatása ellen három éve folytatott jogi csatározás után akár már a héten olyan bírói döntés születhet az Ausztráliában élő, "náci háborús bűnökkel" vádolt Zentai Károly ügyében, hogy vissza kell térnie Magyarországra - írja a The Australian című lap hétfői számában. Ezenközben a valóban többszörös gyilkos, szadista, áldozatait levizelő és körmeiket letépő ÁVH-s vallatótiszt, a cionista Bauer Miklós, Bauer Tamás SZDSZ-es ember apja párnák közt fordulhatott fel 2008. júniusában, még eljárás sem indult ellene.

A 86 éves Zentai Károlynak hétfőn reggel kell megjelennie az illetékes perthi bíróságon, ahol háromnapos tárgyalás vár rá kiadatásáról.

Egy magiszteri bíró fog dönteni arról, hogy Zentait visszaküldik-e szülőhazájába, Magyarországra, ahol a(z annak idején sajnos őket is védő) Honvédség ellen olthatatlan gyűlölettel viseltető zsidórasszisták azzal vádolják, hogy a II. világháború alatt végzett a 18 éves Balázs Péterrel, mert a zsidó fiatalember nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot (holott azt törvény írta elő számára). Az persze nem számít, hogy Zentai parancsnoka, Máder Béla vallomása szerint nem ő, hanem társa, Nagy Lajos hadnagy felelős a zsidó haláláért. (Erről itt adtunk hírt.) Mint ahogy az sem, hogy Zentai egy nappal a pofátlan provokáció előtt elhagyta a fővárost - hiszen a katonai ügyészség szóvivője kerek-perec kimondta: ha kiadják, el kell ítélniük az ártatlanul meghurcolt honvédet. Hogy ártatlan életének kioltásával csillapítsák vérszomjas gyarmattartóink beteges éhségét...



A hazai "magyar" média így tálalja a kérdést

Zentainak és családjának a kiadatás ellen három éve folytatott jogi küzdelme tavaly eljutott egészen a felső bíróságig. A beadványban azzal érveltek, hogy a magiszteri bíróságok jogköre nem terjed ki a kiadatási ügyekre. Az összes lehetséges bírósági fellebbezési utat kimerítették azonban, amikor kifogásukat idén áprilisban elutasították.

Ha a magiszteri bíró úgy határoz, hogy Zentait ki kell adni Magyarországnak, akkor a családnak már csak egyetlen lehetősége marad: Bob Debus belügyminiszterhez fellebbezhet.

Debus szóvivője vasárnap úgy nyilatkozott, hogy számtalan oka lehet annak, hogy a miniszter megakadályozhat egy kiadatást, egyebek mellett egészségügyi vagy humanitárius okok. Zentai érdekében azonban mostanáig még nem emeltek kifogást - tette hozzá.

(Kuruc.info - MTI korrigálva)

Kapcsolódó: Védjük meg Zentai Károly bácsit!



Friss hírek az elmúlt 24 órából