Ugrás a cikkhez
Reklám

Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel - számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

The Polish bus left the road near Brezovica, at least 12 people were killed and several dozen were injured. #croatia #incident #a4 #Poland
The accident happened around 5:40 am on the highway between Jarek Bisa±ki and Podvorec. Source: https://t.co/t5cP1QPFu3

— Create WWW (@createwwwpl) August 6, 2022

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött.

Frissítés: Medugorjébe szállított lengyel zarándokokat

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Lónya (Brenznicki Hum) és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

🇵🇱Polish coach accident in Croatia. At least 12 Polish citizens dead. 34 injured. The bus was travelling by pilgrims heading to Medjugorie. The causes of the crash are as yet unknown. Condolences to the families and relatives of the accident victims.🖤🇵🇱 https://t.co/9BvIgwzDUk

— Milka (@Mikka323) August 6, 2022

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjébe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából