Ugrás a cikkhez
Reklám

Intézetben élt az a 18 éves fiú, aki bandában támadt egy gyanútlanul szórakozó társaságra a Deák téren. Krisztián (18) csütörtök éjszaka ünnepelte a születésnapját. A fiú a tömegverekedésben előkapta a bicskáját, amivel összevissza kaszabolta áldozatait. Társai közben brutális kegyetlenséggel ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket, három lány próbálta leállítani a támadókat, de hiába írja a Blikk.

Borzalmas tette után a támadó elszaladt, társai pedig követték. A földön vérben fekvő fiút előbb a barátai, majd a rendőrök próbálták újraéleszteni. Sajnos, senki nem járt sikerrel, Gergely (†21) és László (†16) életét vesztette.



Gergőt sikeres érettségije után késelték halálra (fotó: Facebook)

A gyilkossá vált fiatal fiút, aki egy autó alá dobta a kést, tíz perccel szörnyű tette után elkapták a rendőrök: a késelést és a menekülést is végig vették a kamerák.

Gergely egyik ismerőse képtelen elhinni, hogy barátja nincs többé.



Ezzel a késsel végzett két emberrel a gyilkos (fotó: Police.hu)

– Gergő most érettségizett, nagyon készült az önálló életre. Imádta a focit, az Újpest volt a mindene. Nem volt mintagyerek, garázdaság miatt többször felelősségre vonták már. De a késtől irtózott, soha nem hordott magánál. A tragédia előtt legjobb barátja, Laci születésnapját ünnepelték. Vele volt a testvére is, ő szerencsére megúszta. Nem tudom, a család hogyan heveri ki ezt a tragédiát – sírta el magát az ismerős.



A meggyilkolt Lacit húga és nagymamája siratja (fotó: Facebook)

Kutyanyüszítés hallatszik a terézvárosi bérház ajtaja mögül. László azon a végzetes éjszakán még nem sejtette, hogy utoljára viszi sétálni imádott kutyáját. Most ő is tragikus sorsú gazdáját siratja. A fiú édesapja már régebben meghalt, súlyos betegségben elhunyt édesanyjától két hete vettek végső búcsút. Laci azóta a húgával együtt a nagymamánál lakott – most azonban már ő sem él.



Az intézetben élő gyilkost pár perc alatt elkapták (fotó: Police.hu)

– Amikor a nyomozók közölték Babi nénivel a tragikus hírt, rosszul lett, az unokája pedig elájult – mondta a Blikknek László nagymamájának szomszédja. – A kislány imádta a bátyját, két napja még együtt pingpongoztak. Amíg az egyik rendőr elszaladt nyugtatóért, társa vigasztalni próbálta a nagymamát. Babi néni azóta is minden percben sír...

Felvette a kamera a tragédiát

A tömegverekedés összes résztvevőjének volt már dolga a hatósággal. Kilenc embert előállítottak, a nyomozók kockáról kockára elemzik a kamerafelvételeket, hogy tisztázzák, kinek mi volt a szerepe a tragédiában.

Bors: mindkét társaság születésnapot ünnepelt

De vajon ho­gyan bontakozott ki a vérfürdőbe tor­kolló csata? A Bors információi szerint mindkét társaság születésnapot ünnepelt. A gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián a 18., egyik áldozata, M. László a 16. szülinapja alkalmából tartott bulit. A két társaság az utcán futott össze, majd egy rövid vita után Krisztián kést rántott, majd Lacit és annak jó barátját, K. Gergelyt is megkéselte – írja a Bors.

– Nem tudom elképzelni, ho­gyan történhetett. Ha kellett, Gergő ököllel megvédte magát és a barátait, nem volt gyáva fiú, de fegyvert sosem használt volna, nem hordott kést, ahogyan Laci sem. Nem tartjuk kizártnak, hogy Laci és Gergő azért kapták a halálos sebet, mert az a gyilkos gazember egyikükre rátámadt, a másik pedig a barátja védelmére sietett. Ilyenek voltak: mindig kitartottak egymás mellett – szögezték le a barátok.

Vizsgálják, hogy fogyasztottak-e drogot

Gergő egyik rokona elmondta: a fiú az egyik testvérével érkezett a tragikus szülinapra, így ő is láthatta bátyja haláltusáját. Laci családjának pedig nem csak a fiú elvesztését kell feldolgoznia, nemrég egy másik tragédia érte a famíliát, ugyanis meghalt a fiatalember édesanyja.

– Reméljük, hogy örökre rácsok mö­gött marad a gyilkos. Gergő na­gyon jó gyerek volt, imádta a testvéreit. Imádta a focit, nagy szurkoló volt, nemrég érettségizett le, szerette a csinos barátnőjét, előtte állt az élet – mesélték róla az ismerősök.

Cs. Krisztián és ba­rátai elszámoltatása fo­lyamatban van, egyelőre nem tudni, hogy a fiú tett-e beismerő vallomást. Annyi bizonyos, hogy mindkét társaságban akadt büntetett elő­életű személy, és az is, hogy szerepet játszott az alkohol is. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a tagok drogok befolyása alatt álltak-e.

Fülöp Erik: Az ilyen őrjöngő gyilkosoknak Szibériában a helye!

Pénteken hajnalban két vétlen fiatal szurkoló halt meg a Deák-térnél. Szerencsétlenségükre pont akkor és pont ott ünnepelték egyikük sikeres érettségi vizsgáit, amikor egy többszörösen büntetett, drogos horda egyik intézetis tagja 18 éves lett. Az „eredmény” pedig: Gergő és Laci kivégzésszerű lemészárlása, Budapest belvárosában, egy átlagos hétköznap este… Az ilyen őrjöngő gyilkosoknak Szibériában a helye! – írja Facebook-oldalán a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.




Frissítés: Toroczkai: Tombol a bűnözés: Megint cigányok öltek magyarokat

Bár, a kormány tagadja, az internetes balliberális véleményterror pedig cenzúrázza, de hazánkban egyre durvábban tombol a cigánybűnözés. A Deák téren nem megkéseltek, hanem szabályosan kivégeztek, halálra kínoztak egy 16. születésnapját ünneplő, édesanyját két hete elvesztő magyar gyereket és egy 21 éves Újpest-szurkoló magyar fiatalembert. Az elkövető a cigány "szubkultúrához" tartozó "fiatal". A támadók természetesen többszörös túlerőben ütötték, verték, fejbe rúgták a földön fekvő áldozatokat, de ez sem volt elég, Cs. Krisztián a kését is számos alkalommal belevágta a nemzeti érzelmű magyar fiatalokba.

Az áldozatok sohasem voltak gyávák, két bátor srác volt, nem úgy, mint a támadók, akik már megint túlerőben, késsel támadtak a fegyvertelen magyarokra. Vidéken újra egyre hevesebben tombol a bűnözés, a terror, amely most már Budapest belvárosát sem kerüli el. Az egész igazságügyi és büntetés-végrehajtási rendszerünket drasztikusan át kell alakítani, szükséges a szibériai bérrabtartás, a halálbüntetés, és minden eszköz, amellyel kivonhatjuk az ilyen sátáni lelkű bűnözőket a magyar társadalomból! - írja a Mi Hazánk elnöke a Toroczkai.infón.

2. frissítés: Beismerő vallomást tett a hóhér

Beismerő vallomást tett az a 18 éves Cs. Krisztián, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelt egy 16 és egy 21 éves fiút péntek hajnalban a Deák téri tömegverekedés során – tudta meg a 24.hu. A lap értesülései szerint a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi írásban ismerte be a bűnösségét, míg a két szintén őrizetben lévő cinkostársa, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, ahonnan addigra már több verekedő is elfutott. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk. A két elhunyt fiún kívül más nem sérült meg a tömegverekedés során.

A gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztián elfutott a helyszínről, és közben eldobta a kést. A nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy kocsi alatt találták meg a gyilkos fegyvert. A kettős emberöléssel gyanúsított férfit a Nyugatinál fogták el.

A két megölt fiatalon több szúrt sebet is találtak. Kiderült, hogy a 18. születésnapját ünneplő Cs. Krisztián nem egyedül követte el a bűncselekményt. Az egyik földre került fiúba ugyanis többször is belerúgott egy tizenkilenc éves fiatal, miközben egy másik szintén tizenkilenc éves férfi támogatólag volt jelen a bűncselekmény során.

A BRFK Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés, míg két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatta ki gyanúsítottként, majd kezdeményezte a letartóztatásukat.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés, valamint a gyanúsítottak eljárási jelenlétének, és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása érdekében indítványozta a három őrizetben lévő férfi letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a holnapi napon dönt majd.

(24)

A Herceg és a Jámbor

Több forrásunk is megerősítette, hogy a késelő Herceg Krisztián művésznéven szerepel a Facebookon, az ottaniak tanúsága szerint is jóbarát Jámbor Marcell pedig nem más, mint a szintén beismerő vallomást tett "J." Marcell. Az már bizonyára vélelten egybeesés, hogy "J." Dániel is tettestárs, és Marcellkának éppen van egy Dani nevű ikertestvére.



Herceg úr képei









Innen kezdődik Jámbor Marcell galériája, ő "csak" rugdosott, biztos otthon hagyta a kést...










3. frissítés: az Elemi képe a bandáról:




4. frissítés: Olvasó: a szokásos hatékonysággal kezelték a hatóságok eddig a gyilkost

A késelő személyéről tájékoztató egyik informátorunk a további adalékokat fűzte hozzá a "Herceg" hátteréhez:

Ez alapján erősen úgy látszik, hogy a két hét alatt megszült rend segített előidézni ezt a gyilkosságot is.

(Kuruc.info)

Vasárnapi frissítés: Igenis van cigánybűnözés: utcai demonstrációra készül a Mi Hazánk

A nemzeti párt alelnöke, Novák Előd osztotta meg az alábbi információkat közösségi oldalán.

Kapcsolódó:

- Az ország szíve

- Amikor a halál diadalt ül a születés felett

Korábban írtuk: Megöltek két embert a budapesti Deák téren egy verekedésben





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából