Ugrás a cikkhez
Reklám

Friss: A Herceg és a Jámborok - ezek a jó arcú sportos legények gyilkolásztak a Deák téren

Megöltek két férfit egy verekedésben Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.



Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában (fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

Hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak - olvasható a Police.hu oldalon.




A járőrök hat embert állítottak elő, a BRFK emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

Frissítés: A rendőrség péntek kora délelőtt bejelentette: az életvédelmi osztály munkatársai elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

Az ügy részleteiről a rendőrség a nap folyamán sajtótájékoztatón számol be - közölte az MTI.

2. frissítés: a rendőrség közleménye:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 22-én 3 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten, az V. kerületi Deák téren több ember összeverekedett, és késelés történt.

A rendőrök három percen belül a helyszínre értek, ahonnan már több verekedő elfutott. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérüléseik voltak, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A nyomozók rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 18 éves Cs. Krisztiánt, akit a Nyugati téren fogtak el.

A nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták a bűncselekmény elkövetésének eszközét, egy kést.

A rendőrök a verekedéssel összefüggésben összesen 9 embert állítottak elő, elszámoltatásuk jelenleg is tart.

A BRFK Életvédelmi Osztálya a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.

3. frissítés: születésnapi gyilkosság

Három embert hallgat ki a rendőrség gyanúsítottként a péntek hajnali, Budapest belvárosában történt kettős gyilkossággal összefüggésben: egy 18 éves fiatalt több emberen elkövetett emberölés, két társát pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt - közölte Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője pénteken sajtótájékoztatón.

A rendőr alezredes elmondta: hajnali 3 óra 40 perckor kaptak bejelentést arról, hogy az V. kerületben, a Deák tér melletti úttesten csoportos verekedés történt. A rendőrök öt percen belül a helyszínen voltak, ahol két fiatalt találtak szúrt sérülésekkel, mindketten a helyszínen életüket vesztették.

Az elkövetők elmenekültek, de a rendőrök a személyleírás és ruházat alapján a bejelentéstől számított 10 percen belül elfogták a késeléssel gyanúsított fiatalt, aki épp csütörtökön töltötte be a 18. életévét. A fiatalember útközben eldobta a bűncselekményhez használt kést, ám azt a rendőrök a Paulay Ede utcában, egy autó alatt megtalálták.

Gál Sándor arról is beszélt, hogy az eddigi adatok szerint 10 fiatal verekedett össze, két, egymástól független, egymást nem ismerő társaság tagjai, akik 16 és 23 év közötti férfiak voltak és valamennyien budapestiek. Hozzátette: azt a nyomozás során kell tisztázni, hogy miért verekedett össze a két társaság, és mi váltotta kis a súlyos bűncselekményt.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából