Ugrás a cikkhez
Reklám

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökének közleménye:

A tartósan külföldön élő magyarokat nem csak diszkriminálja a Fidesz azzal, hogy a határon túliakkal szemben nekik nem hajlandó biztosítani a levélszavazás lehetőségét, de még adminisztratív eszközökkel is megpróbálja őket az urnáktól távol tartani! Európai nagyvárosokban működő baráti köreinken keresztül és közvetlenül is tucatjával kapjuk a panaszokat, hogy a valasztas.hu oldalon sokan szabályos kitöltés ellenére sem tudnak regisztrálni.

Eddig is tudtuk, hogy a Fidesz fél azoktól a százezrektől, akik az elmúlt években elmenekültek Magyarországról, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy közülük a lehető legkevesebben tudjanak csak részt venni a választásokon. Miközben a döntő többségében kormánypártokat támogató külhoni magyarok kényelmesen, levélben szavazhatnak - sőt akár halottak nevében is részt lehet venni a választásokon, és számos egyéb módja van a voksukkal való visszaélésnek -, addig a külföldön élők ezt csak a nagykövetségeken vagy konzulátusokon személyesen megjelenve tehetik meg. Elképesztőnek tartjuk, hogy az egykori fideszes helyettes államtitkár, Pálffy Ilona által vezetett Nemzeti Választási Iroda hetek óta képtelen biztostani a külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmek regisztrációját. Mindez pedig felveti a szándékosság alapos gyanúját! A Jobbik követeli, hogy az NVI azonnal és haladéktalanul hárítsa el a hibát, biztosítsa a kérelmek leadásának zavartalanságát, feladatait pedig a törvényeknek megfelelően, pártatlanul végezze!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom köszöni mindazok kitartását és elkötelezettségét, akik akár több száz kilométeres utat, időt és költségeket sem sajnálva ragaszkodnak állampolgári joguk gyakorlásához, ezáltal pedig hozzá kívánnak járulni Orbán Viktor maffiakormányának bukásához!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából