Ugrás a cikkhez
Reklám

Alább olvasható a Jobbik XVIII. kerületi alapszervezetének és az SzJPE XVIII. kerületi szervezetének beszámolója:

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata által évről évre megrendezett Szeptemberi Kóstoló keretei közt meghirdetett főzőversenyen részt vett az újonnan megalakult Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület XVIII. kerületi szervezete is.

A kerületi Jobbik nagy örömmel fogadta el az SzJPE „Adjon az Isten!” csapatának meghívását, és csatlakozott az idei szeptember 8-i rendezvényre a Bókay kertben. Tettük ezt azért, mert az egyesület tevékenységével egyetértünk, szívesen megragadunk minden olyan lehetőséget, ahol csapatunk együtt lehet, és nem utolsó sorban azért, mert szeretünk főzni.

A menü marhapofa pörkölt volt petrezselymes burgonyával, mely a legfontosabb elismerést, a közönségdíjat nyerte el. Természetesen ezt nem a polgármester jelentette be az eredményhirdetés alkalmával, hanem azok az emberek éreztették velünk, akik szép számmal kóstolták meg remekművünket. Hiába készítettük az ételt hatalmas mennyiségben, olyan nagy volt az érdeklődés sátrunknál, hogy 15 perc alatt kiürült a bogrács, mi pedig szívesen adtuk.

Nagyon sokan érdeklődtek a napjainkban egyre aktuálisabb, és a kerületünkben is felmerülő probléma, a jogos magyar önvédelem iránt, amire mindenben pontos választ kaptak szakmailag felkészült csapatunktól. A kerületi politikusok, eleget téve az udvariasság követelményeinek, köszöntöttek bennünket, a civilek viszont nagyon örültek jelenlétünknek, a Barikád és Hazai Pálya kiadványunkat folyamatosan, nagy számban vitték, mindemellett hosszasan beszélgettünk is velük.

Maga a rendezvény vegyes érzelmeket keltett bennünk. Hiányoltuk a hagyományőrző programokat, az ingyenes gyerekjátékokat, gyermekfoglalkozásokat. Az eredményhirdetésen kíváncsian várakozó tömeg csalódottan élte meg, hogy a rendezvény szervezője több díjat is átvett (anélkül, hogy azt felajánlotta volna karitatív célokra), ezzel csökkentve annak a lehetőségét, hogy a nagy értékű ajándékok egy része a sok-sok civil csapat egyike közül találjon gazdára.



Friss hírek az elmúlt 24 órából