Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatvan éve történt: 1956. október 13.

Búcsú a „tábornokper” áldozataitól

Ezen a napon temetik el a farkasréti temetőben katonai tiszteletadás mellett az 1950-ben ártatlanul kivégzett Sólyom László altábornagyot, Illy Gusztáv altábornagyot, Beleznay István vezérőrnagyot, Révay Kálmán vezérőrnagyot és Pórffy György vezérőrnagyot.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a honvédség tagjai, az ismerősök és a barátok az elhunytak koporsóinál 13 és 15 óra között róhatják le kegyeletüket.



Nagy Imre részvétét fejezi ki Illy Gusztáv özvegyének 1956. október 13-án. Katonai gyászpompával újratemették Sólyom László és Illy Gusztáv altábornagyokat, Beleznay István, Révay Kálmán és Pórffy György vezérőrnagyokat, a néphadsereg "mártírhalált halt" tábornokait Budapesten, a Farkasréti temetőben

SZER: egy bécsi cég nyerészkedett a mozdonyvásárláson

Az MTI bizalmas jelentése szerint a Szabad Európa Rádió azt közölte, hogy osztrák-magyar megállapodás született mozdonyok vásárlásáról, az ügyleten pedig egy osztrák cég közel kétmillió schillinget keresett.

A szomszédos országgal kötött megállapodás értelmében hazánk 46 használt gőzmozdonyt kap Ausztriától szerszámgépek, így fúrógépek, öntvényfűrészek, marógépek és esztergapadok ellenében.

A kompenzáció értékét körülbelül 60 millió schillingben állapították meg.



Gőzmozdony indul a Nyugati rendező pályaudvarról

Nyugaton is közkedvelt a magyar élelmiszer

Tizenöt ország kiállítói közül a magyar pavilon nyerte el az aranyérmet az első ízben megrendezett, IKCFA elnevezésű müncheni nemzetközi élelmiszer-kiállításon.

A magyar pavilon az AGRIMPEX, a MONIMPEX és a TERIMPEX Külkereskedelmi Vállalat exportcikkeit mutatta be.

Nyugat-Németországban az üzletemberek és a nagyközönség körében is közkedveltek a magyar ételek és italok, érdeklődésük pedig megmutatkozott pavilonunk nagy látogatottságában is.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából