Ugrás a cikkhez
Reklám

A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál címmel közölt cikket a Spiegel Online. Az írás főszereplője Farkas Flórián cigányügyi miniszterelnöki biztos.




A szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan “élvezi a nyilvános fellépéseket”, de egy ideje “alámerült”, méghozzá “jó okkal”, hiszen ő áll a "roma" támogatási pénzek körüli “egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában”.

A többi között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a “romapolitika” hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az “ilyen afférok szimptomatikusak”, mert a "romák felzárkózását" célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik. (Magyarul semmi eredménye, de legalább a vezetők ellopják az összes pénzt - a szerk.)

Megjegyezte, hogy “az Orbán-kormány eddig csak félszívvel reagált” az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a "roma közösségekben", és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából