Ugrás a cikkhez
Reklám

Az izraeli héber sajtó kiemelt helyen, részletesen foglalkozik a Magyarországot sújtó migránsáradattal, szívszorongató fényképeket közöl a beözönlők gyermekeiről. Ám a lényeget ezúttal sem a sajtó munkatársai, hanem a cikkeket kommentelő izraeli olvasók mondják ki: gőzerővel folyik a keresztény Európa fegyvertelen megszállása, átformálása muszlim kontinenssé. Összegyűjtöttünk egy csokornyi olvasói véleményt, de a következtetések levonását olvasóinkra bízzuk.

Tegnap Nagy Andor, hazánk Tel-Avivban akkreditált nagykövete Budapesten tartózkodva (a migránsáradat előidézte válság nyomán konzultációra számos nagykövetet hazarendeltek a budapesti Külügyminisztériumba - H. J.) interjút adott magyar nyelven a Somfalvi Attilának, a Jediot Áháronot című, leolvasottabb héber újság világhálós kiadása riporterének. A nagykövet az izraeli lapnak elmondta a budapesti kormánynak a migránsáradattal kapcsolatos ismert véleményét, ecsetelte a modern kori népvándorlás következtében Magyarországra nehezedő nyomást.



A Magyarországról "kiszabadult" migránsok Bécsben (Fotó: EPA)
Sokkal érdekesebb viszont a mintegy három órával ezelőtt a Jediot Áháronot honlapjára kitett részletes, gazdag fényképanyaggal illusztrált, a tegnap és ma a budapesti Keleti pályaudvaron, az Ausztriába vezető országúton, a magyar-osztrák határon és a Bécsben zajló eseményekről, illetve a migránsok Ausztriába történő buszoztatásáról szóló beszámoló, pontosabban az utána beírt olvasói hozzászólások. A beszámoló a hazai libsi, posztkommunista sajtóból, politikusi állásfoglalásokból ismert stílusban és felfogásban tálalja az eseményeket, ám ezúttal sokkal figyelemre méltóbb az, hogy miként vélekednek a cikket kommentelő izraeli olvasók. Az olvasói hozzászólások ezekben a percekben is egyre szaporodnak, ezért a sok közül találomra csak néhányat választottunk ki és fordítottunk le magyarra minden kommentár nélkül:

Jelenleg történelmi korszakot, a nagy demográfiai átrendeződés idejét éljük, s ez a változás hosszú időre megváltoztatja majd a világ arculatát: Európa keresztény kontinensből muszlim földrésszé válik. Csak ne mondják majd az európaiak, hogy az írás nem volt ott a falon, nem figyelmeztették őket időben!!! Aki nem érti meg ezt a fejével, később megérti egyéb testrészeivel... (Slomi Feldmann)

Európa jóhiszeműsége naivitása miatt minden eddiginél szörnyűbb kulturális és vallásháború zúdul a vén kontinensre. (Mácliáh Kijáni)

Miért nevezik menedékkérőknek a megélhetést kereső migránsokat? Hiszen már Törökországba érkeztükkor sem voltak életveszélyben. Abban a pillanatban, hogy Törökországot elhagyva folytatták útjukat a Nyugat felé, gazdasági migránsoknak számítanak. (Ilia Meerivich)

"Köszönjük Ausztria!" - mostantól megkezdődött a ti végzetetek is... (Doron Leopár)

A migránsokat Európában választás elé kellene állítani: kikeresztelkedtek vagy irány hazafelé! (Dávid Kohén)



Irány Németország a "magyar" sajtó által csak Nickelsdorfként ismert őrvidéki Miklóshalmáról (Fotó: AFP)
A "szerencsétlen" muszlim menekültekről a következő tanmese jutott az eszembe: A havas mezőn ment egy ember, és rátalált egy megfagyott, a havon fekvő, mozdulatlan kígyóra. Az ember sietve fölemelte a kígyót és a keblére vonta. A kígyó fölmelegedett, életre kelt és a kígyók szokása szerint belemart a jótevőjébe. Aki nem érti az idézett tanmesét, tekintse át a muszlimok viselkedését Franciaországban. (Gersom Bár-On)

Elég szomorú, de elérkezett Európa s benne Németország vége, puskalövés nélküli meghódítása. (Sáj)

Miután befogadják a mostani migránsokat, a franciaországi, olaszországi és a svédországi recept szerint megkezdődik majd a családegyesítés szakasza, amikor is számuk több tízszeresére duzzadhat. (Piere)

Mondja meg nekem valaki, hogy miért akadályozzák a magyarok a migránsok Németországba utazását, miközben a magyarok nem kívánják őket a saját országukban? Szerintem a magyaroknak nem visszatartani, hanem ösztökélni kellene őket, hogy minél előbb szálljanak föl a Németországba vivő vonatokra... (Bill49, Rámát-Gán)

A strudelt (a német "rétes", svábul: strudli - H. J.) nemsokára végleg fölváltja a faláfel és a humusz. (AA)

Jelenleg egymillió sahíd (hitharcos mártír - H. J.) masírozik Berlin felé!!! (Szegény világi)



Autóbuszkaraván Budapestről Miklóshalmára (Fotó: AFP)
A szándék egyértelmű, a végeredmény az lesz, hogy meghódítják és iszlamizálják Európát, ezúttal háborúskodás nélkül. Mert ha nem így lenne, akkor a gazdag arab országokba mennének. Az európaiak homokba dugják a fejüket s nem értik meg, hogy a mostani beszivárgók beengedésével még nem ér véget a történet, mert újabb és újabb országokból érkeznek majd a további muszlim milliók. Nincs különbség a mostani beszivárgók és az őket megelőző korábbiak között, akiknek még a második és a harmadik nemzedékes tagjai is zavargásokat robbantanak ki Franciaországban és mindenütt, ahol valami nem tetszik nekik, az iszlám primitív előírásai szerint élnek, miközben nem hajlandók elfogadni az őket befogadó környezetüket. (Ámír)

Európába elérkezett a Dár el-Iszlám. (A hagyományos muszlim fölfogás szerint a világ két részre osztható: 1. Dár el-Hárb, azaz "a háború háza, hona", ahol még harcolni kell a iszlám uralomra juttatásáért 2. Dár el-Iszlám ("az iszlám háza, hona", ahol már az iszlám az úr - H. J.)



S amit maguk mögött hagytak a budapesti Keletinél (Fotó: Reuters)
Mondja meg nekem valaki: miért olyan rossz nekik Magyarországon? Valaki üldözi őket Magyarországon? Harcok dúlnak Magyarországon? Ha pedig nem, mi az a humanitárius katasztrófa, ami elől éppen Németországba kívánnak menni? Legjobb tudomásom szerint előbb átkeltek Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián, s csak ezután következett Magyarország. De mindez nem elég nekik, mindenáron Németországban akarnak eljutni. Természetesen a Szíriában uralkodó humanitárius katasztrófa égisze alatt. (Név nélkül)

Az osztrák-magyar határon osztrák állampolgárok tegnap tapsolták, éljenezték az országukba belépő migránsokat. Nos, ezek a terroristák majd gyilkolásszák őket és gyermekeiket a szent iszlám nevében. (Név nélkül)

Hering J. - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából