Ugrás a cikkhez
Reklám

Bizonyára meghökkentően hat e három név egy mondatban történő említése. Pedig van logikai összefüggés és közös nevező, kapcsolat a két hazaáruló, illetve a nemzeti radikális hírportál egy füst alatt történő megjelenítése között.

Közismert, hogy a többszörös ideológiai köpönyegforgató, a Kádár-rezsim által infernális üldöztetésnek kitett, ily módon legálisan útlevélhez jutó és 1977-ben nyugatra távozó, valamint ottani egyetemeken tanító Lukács-fióka, a hazaáruló – magát „egy hülye nőnek” tartó – Heller Ágnes milyen orbitális módon hazudozott Magyarországról (tudatosan nem használtam a „hazája” szót) a 2006. évi állami terrorral és vészkorszakkal kapcsolatban Brüsszelben, követve a hazai liberálisok bevett, hagyományos „jó” szokását.

Persze Heller nemzetközi színpadi alakítása korántsem az utolsó a sorban. A Kuruc.info lelt rá a – nemrégiben angol nyelvű főcímmel (!) megjelent – Népszava firkászának, Andrassew Ivánnak egy, a külföldi „felvilágosult” értelmiségi sorstársaknak szánt angol nyelvű levelére, amelyben ez a szerencsétlen, becsomagolt bőröndű notórius rettegő azt hazudja, miszerint „amióta lapomat megalapították, nincs egy perc nyugtunk sem: meg akarnak törni, be akarnak tiltani, vagy bértollnokká akarnak silányítani (miként mindig is azok voltatok – K. megj.) minket. Az újságíróinkat rendre megverik (sic!), tönkreteszik, bebörtönzik vagy éppen meggyilkolják. Nemcsak háborús időkben, hanem béke idején is” – végződik a bérfirkász hazugságáriája, amihez még hozzálódítja, hogy évtizedekkel ezelőtt egy népszavás újságírót megöltek.

Nos, nincs ebben semmi újdonság, Andrassew és kollégái habituális hazudozók, mindig is azok voltak, azok is maradnak. Végezetül – persze ebben sincs semmiféle nóvum – a derék, objektivitásáról hetedhétországon túl is elhíresült nyomdai termék alkalmazottja ama paranoiás vízióját festi meg, hogy júliusban, amikor a médiatörvény hatályba lép, már nem lesz baloldali sajtó. Sajnálatosan ez abszolút biztosan nem fog bekövetkezni, de ha már „Rettegő Ivánunk” felvetette ennek lehetőségét egy angolul írt levelében, akkor – stílszerűen – zárjuk mi is eme írásunkat egy egykor volt nagy Beatles-szám címével és refrénjével: Let It Be!

Kereszteslovag



Friss hírek az elmúlt 24 órából