Ugrás a cikkhez
Reklám

Friss reakció az alábbi cikkre: - "Történelmi válaszúton a Jobbik" - pontosítás és önkritika

Igazán nem tudom, mivel foglalatoskodnak mostanában a Jobbik vezetői és megválasztott parlamenti képviselői, de jó lenne ha észrevennék: a Fidesz elszánta magát pártjuk meggyöngítésére, sőt teljes szétverésére.



A harmadik stáció

A stratégia a következő. Amint feláll az új kormány, azonnal csapást kívánnak mérni a Jobbik erejét adó és népszerűségét biztosító két "háttérintézményére": a Magyar Gárdára és a Kuruc.infóra. A gárdistákat a már korábban meghozott törvény alapján fogják zaklatni, a Kuruc ellen pedig a holokauszt tagadását tiltó törvény alapján lépnek majd fel. Teszik mindezt azért, hogy "megnyugtassák a zsidó kisebbséget", de a valóságban persze kizárólag a hazánkat uraló cionista oligarchia kedvében akarnak járni, remélve, hogy a "szélsőségek" megrendszabályozásáért cserébe bizonyos, a magyar nép javát szolgáló látszatintézkedéseket megengedjenek nekik. (A családtámogatási rendszer kedvező irányú megváltoztatása, a kilakoltatások korlátozása, a kettős állampolgárság valamilyen kiherélt változatának elfogadtatása, egy-két bűnöző szoci bíróság elé állítása, stb.)

Tehát az igazi nemzeti erők elleni kemény fellépést várják el Orbánéktól a cionista gazdáik, és ha az utasításoknak megfelelően irgalmatlanul legázolják a "szélsőségeseket", akkor egy-két "nemzeti" és "szociális" jellegű, inkább közérzetjavítónak nevezhető intézkedést megengednek nekik. Valójában persze arról van szó, hogy a Fidesz-bagázs csakis akkor maradhat hatalmon, ha fellép az "antiszemita" és "rasszista" "szélsőségek" – vagyis a valódi nemzeti erők - ellen.

A Jobbik vezetőit illetve parlamenti képviselőit persze védi a mentelmi jog, de nem is igen kell aggódni miattuk, mert a fideszesek és a mögöttük álló cionista erők úgy vélik: a demokrácia természetéből adódóan minden parlamentbe bejutott radikális erő úgyis "igazodni" kénytelen (azokhoz, akik a pénzt osztják és a közvéleményt formálják), el kell fogadja a "játékszabályokat", tehát előbb-utóbb mindenki, akármilyen elvhű és becsületes legyen is, ha a hatalom közelébe jut, "mérsékeltté" válik. Magyarán: elveit szögre akasztva korrumpálódik, és elfelejti szavazóinak az elvárásait és a magyar nemzet életérdekeit. Hiszen olyan édes a hatalom, kényelmes a parlamenti képviselőség, egy csomó juttatást kap az ember, továbbá hatalmas fizetést, autót és titkárnőt, ráadásul lehet szerepelni, osztani az észt a tévében, négy év pedig hosszú idő, ha bukik is a népét eláruló honatya, van ideje megszedni magát, de egyébként is majd kitalál valami jó PR-fogást a következő választás előtt, amivel el lehet bolondítani a jónépet....

A Jobbik első nagy próbatétele az lesz, hogy fel mer-e lépni a Magyar Gárda, illetve a "náci honlap", a Kuruc.info védelmében, amelyek nélkül aligha ért volna el a Jobbik ilyen kiváló eredményt a választáson. Igen, meg vagyok győződve arról, hogy a Jobbiknak rövidesen döntenie kell: a "mérséklet" útját kívánja-e járni, belesimulva a maffiaszerű rendszer keretei közé, vagy pedig ki mer állni a "szélsőségek", vagyis korábban hangoztatott elvei mellett és a magyar nemzet oldalán. A Jobbik nagy próbatétele most következik. Megmondom őszintén: egyáltalán nem vagyok optimista.

Perge Ottó

Kuruc.info kommentár: Igazán megörvendtem Perge Ottó írásának, hisz - bár nem egészen ilyen okok miatt - magam is úgy látom, hogy a Jobbik "egyre nehezebben veszi a levegőt". Mintha nem találná a helyét sem parlamenti pártok, sem a nemzetre váró tennivalók között.

A kettős állampolgársággal kapcsolatos kommunikációs versengést már elbukták a Fidesszel szemben. Ráadásul a párt ezzel kapcsolatos álláspontja minden volt, csak nem koherens és nem lényegbe vágó, amint azt egy radikális párttól elvárnánk. Ne is boncolgassuk itt a nyilvánosság előtt, hogy Vona felsőházára váró délvidéki és kárpátaljai magyarok mennyire örvendenének, hisz ezt azt jelentené, hogy még sokáig, a Jobbik kétharmados győzelméig kell majd nekik vízumért folyamodniuk, hogy hazajöhessenek.

Ne boncolgassuk a nyilvánosság előtt azt sem, hogy Vona a választások utáni egyik tévés szereplésében "progresszív adóról" beszélt, elégedetten nyilatkozott a háromkulcsos adórendszer lényegéről (megjegyzem, komoly szakemberek vitáznak az egykulcsos adó magyarországi bevezetésének lehetőségéről), aztán a riporter kérdéseitől jól összezavarodott. Ekkor viszont felmerült a kérdés bennünk: ezért volt szükség az MSZMP-s tanácsadókra?

Nem tudjuk, miért kellett Vonának olyan jóslatokba bocsátkoznia, hogy a Fidesz-kormány majd meg fog bukni. Egyrészt: mi van, ha mégsem? Ja, akkor a Jobbik programját teljesítették Orbánék, azért nem buktak meg, ugye?

A Jobbik egy zavaros elképzelésű felsőházban szánna helyet a határon túli magyarság képviselőinek, aminek megvalósítására egyelőre semmi esély nem látszik, mert nem úgy tűnik, mintha a narancspárt nagyon akarná a felsőház megalkotását, csakhogy a Jobbik programjának eleget téve elejét vegye saját bukásának. Így aztán a Fidesz kezdeményezésének örvendenek most a határainkon túl.

Igen, jómagam is úgy látom, hogy a Jobbik nem igazán találja a helyét (jóindulatú hozzáállás) vagy nem akar radikális módszereket népszerűsíteni a Parlamentben és a "besimulásra" játszik (ez lenne a rosszindulatúbb feltételezés, azonban ezt egyelőre kizárnám). Tudom, nem kéne ezt a nyilvánosság előtt boncolgatni, de ne feledjük el, hogy a Jobbik egy alulról építkező, nem kézivezérelt társaság - és ez maradjon is így. Amúgy is jó, ha politikusaink hozzászoknak a pártfüggetlen sajtóhoz.

Ps.: Tudomásunk szerint a mentelmi jog és a parlamenti képviselői státusz feljogosítja arra a Jobbik frakciójának tagjait, hogy meglátogathassák a börtönben sínylődőket - gondolunk itt Budaházyra, Szaszkára és a többi politikai fogolyra. Illő lenne az újdonsült képviselőknek megtenniük eme nemes gesztust. (Florian Geyer)



Friss hírek az elmúlt 24 órából