Ugrás a cikkhez
Reklám




Az iráni iszlám köztársaság elleni tüntetők jó fiúk, bátrak és szimpatikusak. Ezzel szemben viszont az elmúlt esztendők magyarországi rendszerellenes megmozdulásain részt vevők randalírozók, akik ráadásul fasiszták és nácik.

Ha az izraeli hadsereg palesztin demonstrálókra lövöldöz, az rendfenntartás, amely teljes mértékben szükséges és helyes. Ugyanis a kődobáló és csúzlival az izraeli tankokra célzó palesztin fiatalok terroristák, akiket a szüleik szándékosan küldtek meghalni az utcákra, hogy így hívják fel magukra a világsajtó figyelmét. Viszont a Teheránban köveket hajigáló és autókat borogató egyetemisták öntudatos, derék lányok és fiúk, akik készek életüket is feláldozni a demokráciáért és a szabadságért. Ha az iráni rendszer ellen tüntetnek, akkor az demokratikus megmozdulás. Viszont ha hasonló tiltakozó akciók törnének ki Szaúd-Arábiában, Egyiptomban, Jordániában, vagy bármely más, az USA és a nyugati világ feltétlen támogatását élvező országban, akkor a rendfenntartó erők teljes joggal törnék le a szélsőségesek megmozdulásait.

Iránban diktatúra van, más, nyilvánvalóan manipulált választásokat rendező amerikabarát rezsimek viszont természetesen nem diktatúrák, hanem úgynevezett mérsékelt rendszerek. A leválthatatlan szaúdi illetve jordániai uralkodók civilizált államférfiak, míg a választással posztjára került Ahmadinezsad vagy a számtalan szavazáson diadalmaskodó venezuelai elnök, Hugo Chavez elvetemült zsarnokok. Barack Obama és a többi nyugati vezető a szólásszabadság biztosítását követeli Iránban, miközben a legtöbb nyugat-európai államban börtönbe csukják a holokausztvallás tagadóit. Továbbá amikor Izrael eltiltotta az újságírókat attól, hogy a Gázai övezet elleni brutális támadás idején tudósítsanak a vérengzésekről, akkor azt mindenki tudomásul vette nyugaton. Ha most Iránból kiutasítanak tudósítókat, akkor az a sajtószabadság súlyos sérelme, ami tűrhetetlen.

Lényegében kijelenthető: a nyugati világban a sajtó nagyobbik része teljes mértékben a cionista irányítás alatt álló kormányok kiszolgálója. A "negyedik hatalmi ág" elveszítette függetlenségét, a legtöbb sajtóorgánum a cionista érdekcsoportok és a bankároligarchia vazallusává züllött. Igaz szó ma már leginkább csak a "szélsőjobboldalinak" bélyegzett internetes és nyomtatott sajtótermékekben hangzik el, továbbá néhány más, alternatív hírportálokon, illetve gondolkodni képes bátor emberek blogjában. Az igazság kimondása és a független gondolkodás ma már valóban hősies kiállásnak tekinthető.

Perge Ottó



Friss hírek az elmúlt 24 órából