Kezdjük két Orbán-idézettel. Mindkettőt az ellenzék össze-vissza beszélő, saját magának ellentmondó vezetője Páva Zsolt polgármester pécsi győzelme utáni kijelentéséből való.
 
„Ha a következő országgyűlési választásokon a Fidesz kétharmados többséget kap a parlamentben, akkor élni fog ezzel a lehetőséggel, hogy ezáltal megerősítse a demokráciát – mondta Orbán Viktor szombaton Budapesten”. Vagyis május 16-án. Ez az mno.hu-ról vett idézet.
 
 A Borsod online május 12-i keltezéssel így idézi: „A Fidesz elnöke úgy véli: az emberek egységesen azt akarják, hogy ki lehessen kecmeregni a válságból. Orbán Viktor a pécsi eredménytől függetlenül úgy gondolja, hogy a következő parlamenti választásokon a Fidesz nem szerez kétharmados többséget. A politikus keddi sajtótájékoztatóján...” Ezt tehát május 12-én mondta Likud Viktor. A Fidesz elnökének véleményváltozását viszont semmi nem indokolja.
 
A keddi Orbánnal szemben tehát a szombati Orbán már azt ígérte, hogy a kétharmados többséggel változásokat teremt. Ráadásul azt ígérte, hogy itt demokrácia lesz. Vélhetően attól függően, hogy kedd vagy szombat lesz. De abban sem hihetünk, hogy a Zsidesz elnöke demokráciát akar. Nem mintha a demokrácia jelentene valamit a munkájukat vesztett embereknek, a kisemmizetteknek és az éhező családoknak. Ők egy demokráciában vesztették el mindezt. Hazánkban nem demokráciára, hanem rendre van szükség. Ettől a szerencsétlentől azonban sem az egyiket, sem a másikat nem várhatjuk el.
 
A „demokratikus” Orbán befolyása alatt működő média antidemokratikusan zárja ki már most a Jobbikot. Elképzelhetjük, hogy mire számíthatunk akkor, ha a választók nem erősítik meg annyira a Jobbikot, hogy a Fidesz nem mer vele packázni.
 
Orbán "72 órás ultimátum" Viktor rendet sem fog teremteni. Megjósoljuk, hogy mit tesz. Jobboldali retorikával kábítja hiszékeny táborát, de a megrendeléseket, a zsíros falatokat az MSZP és az SZDSZ holdudvarába tartozó vállalkozóknak és értelmiségieknek juttatja. A duma jobboldali lesz, a tett, a pénzfolyam baloldali irányú.
 
A XII. kerületben lakom. Aki az előbbi bekezdésben leírtakat nem hiszi, kérdezze meg a kerület jobboldali lakóit arról, hogy mit csinál most Pokorni fideszes polgármester. Orbán és a Fidesz vezetői most azt hajtogatják, hogy a Jobbik az igazi veszély, mert az ütheti el őket a kétharmados győzelemtől. Érdekes: éveken át azt hangoztatták, hogy ők amúgy sem érnek el kétharmadot. A Fidesz ne féljen. A Bajnai-kormány annyira népszerűtlen, hogy egyedül is megszerzi a kétharmadot.

A 2010-ben az Országgyűlésbe kerülő Jobbik pedig ellenzékben minden olyan törvénytervezetet meg fog szavazni, ami a valódi rend megteremtését célozza. Ha ezt nem tenné, elveszítené szavazóit. Ahogyan a Fidesz is.

Abruzzo