Magyarország kormányát megvetik a liberálisok. De Budapest Izrael egyetlen igazi szövetségese az Európai Unióban, és amíg Orbán Viktor van hatalmon, az ottani zsidók biztonságban vannak.

Ezeket a sorokat a Neokohn zsidó hírportálon olvashatjuk, elkövetője pedig nem más, mint a Budapestre látogató Jonathan S. Tobin, aki egy Amerikában működő, szintén zsidó hírportált vezet. A Jewish News Syndicate (JNS) az Egyesült Államok egy „kifejezetten konzervatívnak, jobboldalinak” titulált lapja, amely természetesen – úgy hiszem, olvasóinknak magyarázni sem kell – szigorúan neokon, kóserjobboldali szemszögből értelmezhető.

Mindezek alapján egyértelmű, hogy Tobin Orbán egyik lelkes híve, nem csoda, hogy úgy írt Magyarországról, mintha a földi Paradicsom lenne. Mondjuk, az ő szempontjukból talán az is, ezt pedig a Neokohn sem felejti el orrunk alá dörgölni.

Mint amolyan tőrőlmetszett neokonzervatívnak, Tobin számára sem elégséges Biden amúgy teljességgel Izrael-barát politikája, még többet akar, mert az Egyesült Államokban „az elit egyetemek kampuszai a Hamász támogatásának melegágyai lettek”, sőt, „a Biden-adminisztrációval együtt a nyugat-európai kormányok igyekeznek megakadályozni a Hamász vereségét, Spanyolország, Norvégia és Írország pedig a terrorizmusuk miatt azzal jutalmazza a palesztinokat, hogy hivatalosan is elismeri államiságukat”. Elmondása szerint „a zsidó közösségek az egész kontinensen ostrom alatt érzik magukat, sokan úgy döntenek, hogy nem viselnek vallási jelképeket, például kipát és Dávid-csillagot”.



Papíron ez még Magyarország, ha egyre kevésbé érezzük is (forrás: neokohn.hu)

Ha Európát az egyébként általuk levezényelt átformálás után már nem kedvelik a zsidók, akkor vajon miért nem mennek Izraelbe, amelynek létét egyébként annyira féltik? Illetve miért baj, hogy nem viselhetnek Dávid-csillagot? Csak mert a „szakirodalom” szerint amikor kötelező volt, akkor meg az nem tetszett.

Logikus kérdések, válaszokat sosem kapunk, ellenben kiderül, hogy Magyarország „milyen remek hely”.

Tobin arra biztat mindenkit, hogy töltsön itt el egy hetet, a zsidó közösségek biztonságban vannak, a Hamászt és a „palesztin terrort” támogató tüntetéseknek pedig nyoma sincs.

Budapest Jeruzsálem egyetlen megbízható szövetségese az Európai Unión belül, mindig készen áll arra, hogy megzavarja az EU Izrael-ellenes intézkedéseit – írja a JNS főszerkesztője, miközben Orbánék bevándorlással kapcsolatos politikáját is dicsérte.

Hogy az EU mégis miért lenne antiszemita, vagy zsidóellenes, amikor mindent elnéznek a terrorállamnak, az egy másik lapra tartozik. Természetesen egyáltalán nem azok, csupán a neokonok számára még ez is kevés, így sokkal biztonságosabb „szövetségest” (szolgálót) látnak olyan államokban, mint például Magyarország és a talpnyaló orbáni rendszer. A „zéró antiszemitizmus” országában, ebben a zsidók számára földi Paradicsomban pedig joggal kérdezheti az elnyomott, elszegényedő magyarság, akik lassan harmadrendű állampolgárok lesznek a saját hazájukban: miért nem minket véd az állam, miért nem a mi életünket igyekeznek jobbítani? Amíg a zsidók biztonságban tobzódhatnak a mi földünkön, nekünk miért kell elviselni a cigánybűnözést, a romló közbiztonságot, az elviselhetetlenné formálódó magyar vidéket?



Egy "kihagyhatatlan kép", melyet "megfelelő kommentárral" ellátva a főszerkesztő fotózott (fotó: Jonathan S. Tobin)

Erre kellene büszkének lennünk? Ezért támogatja Orbánt és rendszerét mind a mai napig sok magát „jobboldalinak” tituláló szavazó? Hogy a „zéró antiszemitizmus” országa legyünk, hogy idegenek érezzék biztonságban magukat az őshonos népesség kárára?

Tobin tapasztalatai újabb ékes bizonyítékai annak, milyen álságos is a magát nemzetinek hazudó NER, amely a „Chábád-Lubavics mozgalom briliáns erőfeszítéseivel” karöltve Izrael európai hídfőállásává silányítja Magyarországot.

Egy valamiben azonban sikerült egy hullámhosszra kerülnünk a főszerkesztő úrral: „Ha Magyarországra látogatsz, senki nem mondja meg, hogy ne viselj (…) Dávid-csillagot nyilvánosan.”

Ezzel kapcsolatban nekünk sincs kivetnivalónk. Sőt.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info