Ugrás a cikkhez
Reklám

Mint az közismert, Orbán Viktor miniszterelnök személyes Facebook-oldalán köszöntötte az ismert cigány "zenészt", Kis Grófót. S mivel Orbán Viktor nem szokott más zenészekkel, művészekkel ilyet tenni, tehát nem arról van szó, hogy úgy osztogatja az ilyen felköszöntéseket, hogy annak nincs igazán súlya, logikusan következik, hogy ez jóval több, mint egy szimpla születésnapi jókívánság. Persze ez teljességgel világos. Ez egy jó meghatározott startégia mentén történik, mi sem bizonyítja ezt jobban a tény, hogy a Fidesz egyik prominense, pártigazgatója is sietve igyekezett felzárkózni.




„Kis Grófo is előre megy, nem hátra! Isten éltesse!” - írta Orbán Viktor. „A zenészek ma neked húzzák! Isten éltessen, Kis Grófo!” - folytatta Kubatov Gábor.




Bár a politikai értelemben vett úgynevezett polgári életérzés számomra nem kevéssé szinonimája az önfeladásnak, a sznobizmusba hajló és önmagát ezért felmagasztaló gyávaságnak és megfelelési kényszernek, formákba való menekülésnek a valóság elől, de ezen túlmenően a polgárság mégis valami olyasmi, amelynek képviselője magára szellemileg, kulturális értelemben is ad. Például Márait olvas, színházba jár, élénken érdeklődik a közélet iránt, képes árnyalatokban gondolkodni, törekszik az intellektuális minőségek megragadására.

Legalábbis valahogy így ismertük a "szótárból" a polgár fogalmát. És így ismertük, így ismertette meg magát velünk a Fidesz is, hogy az ő sztorijuk nem más, mit a polgári Magyarország eszményképe. Aztán évek óta mégis azt látjuk, a cigányputri széli szakadt BMW-k mélyládájának dübörgéséhez hasonlatos módon szakad ránk a hamisítatlan bóvli és giccs, maga a proliság. Ez időnként kicsúcsosodik abban, hogy "Grófo a király".

Merthogy afelett ne nyissunk vitát, hogy aki Kis Grófo "zenéjét" szereti, az semmiképpen sem lehet polgár, az egy proli.

De mi is a proli?

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy nem az anyagi helyzet teszi a prolit. Napjainkban, mikor már igencsak egymásba tolódtak a különféle társadalmi osztályok, nincsenek osztályöntudatok, más síkra helyeződött a proliság. Bár korábban is ott volt a fókusz, csak másra hivatkoztak.

A proliság szellemi állapot.

Lehet valaki vagyonos proli, de attól, hogy valaki szegény, még nem válik prolivá. Mondhatjuk, hogy prolinak lenni létszemléleti kérdés, persze magának a prolinak fogalma sincs, mit takar ez a kifejezés.

Önmaga létét sem igazán érti.

Csak ösztönei vannak, irigy, acsarkodó, és szereti a szellemileg lealacsonyító dolgokat. Például Kis Grófót.

Nos, ezek a megnyilvánulások pont ezt az embertípust célozzák, ráadásul még cigány is a "művész". Totális mélypont.

Lantos János - Kuruc.info

Korábban írtuk:

- Orbánnak nagy örömére szolgál, hogy köszönthette "az ország első számú bulibáróját"

- Kis Grófó változások elé néz
- Fekete Vonatra tombol a fideszes megmondóember (is)
- Lehet-e kedvelni jobboldaliként Kis Grófó "zenéjét"?
- Dübörög az elcigányosodás a Fidesznél: Orbán felesége és több politikus is Győzikével fotózkodott
- Nem csak a kampányhoz kellett, ezek tényleg ilyenek: Varga Judit szívesen hallgatja Kis Grofó "zenéjét"
- Kis Grofó most lett igazán király: belépett a Fidesz kedvenc zsidóimádó szektájába
- Kis Grófóék nyertek, mehet a mulatási Szijjártó Péter Külügyminiszter úrral
- A rajos szelfik soha nem érhetnek véget
- "Speciálba" - videót is közzétett Orbán arról, hogyan mondja meg neki Kis Grofó az őszintét




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából