Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy csodálatos szépségű, vadregényes környezetben fekvő abaúji kis falu, Pere Hernádra néző hegyoldali temetőjében alussza örök álmát élete végéig mellette álló hűséges felesége mellett egy egyszerű, tiszta magyar ember, a nagyapám, Lipusz Vince.

Iszonyatos korszakban élt és küzdött, állt helyt, noha szíve szerint gyermekeit nevelte és gazdálkodott volna. Mégis mennie kellett a Don-kanyar poklába, ahol tisztességgel, becsülettel helyt állt igaz, harcoló, vitéz magyar katonaként.

Úgy gondolom, hogy ennek a dicső nemzedéknek a mai napig nem szolgáltatott igazságot a nemzeti emlékezet! A kommunista rémuralom évtizedei alatt beszélni sem lehetett arról, hogy e kiváló magyar harcosok – a világtörténelem legjobb hadseregével, a dicsőséges Wehrmachttal, a Waffen–SS-szel és más harcoló alakulatok hőseivel – Európát védték, akárcsak 1241-ben IV. Béla királyunk hős katonái a tatárjárással vagy 16–17. századi hőseink az oszmán- török terjeszkedéssel szemben!

E generáció képviselőitől az ember mindent megtanulhatott, ami az életben való tájékozódáshoz szükséges volt! Emberi tartást, férfiasságot, az ellenség iránti kérlelhetetlen gyűlöletet – melyre a toleranciabajnokok hazug állításával szemben igenis szükség van – a nők iránti tiszteletet és gyengédséget! Egyebek között azt is, hogy – amint nemzeti imánk szerzője, Kölcsey Ferenc megfogalmazta – „a haza minden előtt!” van, meg azt, hogy a bolsevizmus ellen küzdeni erkölcsi kötelesség és kikerülhetetlen emberi szerepvállalás!

E dicsőséges nemzedék tagjaiból a biológia törvényei alapján ma már – sajnos, bár a mai degenerált világban óriási szükség lenne rájuk – alig van életben néhány tucatnyi ember. Ezért, most ünnepélyesen, nemzedékem tisztességes tagjai nevében fejet hajtok e hősök előtt, ezek a nagyszerű emberek emlékművet érdemelnének hazánk minden településén, és természetesen Budapesten, valamely fontos közterületen, mondjuk a Szabadság téren, az aljas, ledózerolni való szovjet emlékmű helyén!

Nem szabad hagynunk, hogy nagyapáink és dédapáink dicsőséges nemzedékét ez a mostani, bűnözőkből rekrutálódott, senkiháziakból álló rablóbanda meggyalázza! Mert ők valóban hősök, nagyszerű emberek és nemzeti hősök voltak! A nemzeti emlékezet oltárára kell vésnünk neveiket!

Lipusz Zsolt
középiskolai tanár
Nyíregyháza



Friss hírek az elmúlt 24 órából