Tudsz tükörbe nézni, Péter?

Bevallom őszintén, soha nem voltál a szívem csücske, sőt a legirritálóbb és legaljasabb politikusok egyikének tartottalak mindig is.
Nehéz ugyanis tisztelni olyasvalakit, aki cinkostársaival együtt több mint 1 millió nemzeti érzelmű magyar választópolgárt árult el a 2018-as választásokat követően.

Igen, Péter, azokról az egykori Jobbik-szavazókról beszélek, akik egy olyan pártra voksoltak, amelyet 2010-ben a Gyurcsány- és Bajnai-kormánnyal való szembenállás vitt be a Parlamentbe és amelynek alapító nyilatkozatában az áll, hogy „A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.”

Ezzel szemben a hatalom érdekében összefogtatok a kommunista utódpárttal és a vele összeforrt szélsőséges liberálisokkal, Gyurcsány Ferenc szövetségeseként vágtatok neki a 2022-es kampánynak.

Önmagában már ennyi is elég lenne, hogy megszólaljon a lelkiismereted, Péter, de sajnos van még bőven a rovásodon.

Kíváncsi lennék például, tudsz-e tükörbe nézni azok után, hogy – miközben a Parlamentben és a Facebookon a melósok felkent prófétájaként parádéztál –, amikor tavaly nyáron összefutottál egy igazi melóssal Fonyódligeten, tipikus nagyvárosi ficsúr módjára üvöltöztél, szitkozódtál? A melós “bűne” annyi volt, hogy dolgozni szeretett volna, viszont a ti spontán sajtótájékoztatótok miatt nem fért el a munkagépével.

De még ennél is aljasabb húzás volt a részedről, hogy mialatt pár olcsó lájk reményében felhasználtad a feleségedet és a gyermekeidet a Facebookon, az asszisztenseddel éltél nemi életet. Munkalakás, ugye, Péter?

Majd mikor kiderült, hogy szeretőt tartasz, elhagytad a családodat. Egy olyan nő kedvéért, akin előtted a fél Jobbik végigment. Ez aztán a teljesítmény, Péter! Igazi alfahím vagy!

És még neked van képed keresztény politizálásról beszélni, és számonkérni a Fideszt erkölcs dolgában?

De oké, Péter, mondhatod, hogy ez a magánéleted, ez nem kapcsolódik szorosan a közéleti tevékenységedhez.

Nézzük akkor, mit műveltél a mostani választás estéjén! Még gyakorlatilag meg sem számolták a szavazatokat, te már Márki-Zay Pétert köpködted, arról beszéltél a Facebookon, hogy megbuktatta az ellenzéket.

Mondd, Péter, mégis hogy lehetsz ennyire kisstílű és alattomos? Komolyan még annyi betyárbecsület sincs benned, hogy ha már valakivel közösen indulsz egy választáson, közösen vállalod vele a kudarcot is?

Félreértés ne essék, nem tisztem megvédeni Márki-Zay Pétert, tett ő eleget azért, hogy így leszerepeljen, de komolyan mondom, vasárnap este megsajnáltam, ahogy egyedüli politikusként, a gyermekeivel a háta mögött állt színpadra.

Te meg, Péter, nemhogy felmentél volna mellé a pódiumra, a Facebookon gyaláztad. De ha nyertek, gondolom, nem ez lett volna a forgatókönyv…

Mondd, Péter, tudsz tükörbe nézni?

Azt sem mondhatod, hogy hirtelen felindulásból cselekedtél, ugyanis a választás másnapján és két nappal később sem kértél bocsánatot semmiért (Donáth Anna legalább ennyire képes volt), az ATV-ben és az RTL-en folytattad MZP becsmérlését.

Szerinted csak annyiban hibáztál, hogy engedted, hogy civil jelölt is indulhasson az előválasztáson, minden mást tökéletesen csináltál. Hát, persze, Péter, mesélj még.

Az eszedbe sem jutott, hogy esetleg azért veszített a Jobbik 800 ezer (!) szavazót és 17 (!) mandátumot, mert összeálltatok Gyurcsánnyal? Vagy azért, mert csak addig voltál a melósok barátja, amíg forgott a kamera? Mert a tenyérbemászó stílusodból mindenkinek rohadtul elege lett? Mert Molnár Enikőért elhagytad a feleségedet és a gyermekeidet?

Teljesen mindegy, Péter, te már mindenhogyan bukott politikus leszel.

A Jobbikot nem, a saját lelkedet azonban még megmentheted. Tudom, hogy nehéz, de ehhez először bele kell nézned a tükörbe.

Hajrá, Péter! Én szurkolok neked.

Horváth Tamás - Fb