Ugrás a cikkhez
Reklám

Lakatos Márk egy igencsak felkapott "meleg celeb" a balliberális médiában. Mondjuk, a meleg szót hanyagoljuk, azt használjuk inkább másra, amire kell. Elméletileg divattervező, legalábbis így pozicionálják, de minden kijelentését és lényegében véve megjelenését mélyen átszövi homoszexualitása, ami innentől kezdve saját választása folytán nem magánügy.




Azért most sikerült még talán az eddigi szintet is alulmúló, kissé értelmezhetetlen, valamint émelyítő akármit létrehoznia, merthogy produktumnak nem nevezhető, az biztos. Ennek jelen esetben éppen az Index engedett teret.

"Pokoli videóval rukkolt elő Lakatos Márk: a stylist Lil Nas X botrányklipjét állította párhuzamba KKevin Ördög című dalának kisfilmjével, a végeredmény pedig nagyon izgalmas lett" – írja a portál.

"Egy évnyi szünet után újraindította a TikTok aktivitását Lakatos Márk. A stylist a rap vonalán szivárgott vissza a felületre, egyenesen a pokolba kalauzolva a követőit. Talán még friss az élmény mindenkinek, amit Lil Nas X botrányklipje okozott, a művész részben erre, illetve KKevin Ördög című kisfilmjére reagált a friss videójával" – folytatják.

Van egy kulturális víziónk. Azt gondoljuk, a legnagyobb orgiák és a legmenőbb partik a pokolban zajlanak. Ha ez így van, akkor miért ne lehetne a pokol egy befogadó közeg?

A fenti idézet már magától, Lakatos Márktól származik. Mindezek ismeretében nézzük is meg az "alkotást":

@lakatosmarkstyle

👿 @kkevin.official @lilnasx 😈 #viral #hell #party #parody #foryou #fy

♬ MONTERO (Call Me By Your Name) - Lil Nas X

Mi a fészkes fene ez az orbitális zagyvaság? - tehetjük fel teljes joggal a kérdést. És miért van ennek hírértéke? Ez is teljesen indokolt… Alapesetben egy karaktert nem érdemelt volna, ha nem jutott volna már el tőlünk függetlenül is nagyobb nyilvánossághoz, így viszont megérdemel egy-két mondat reakciót.

Tehát röviden: összevegyítve a homoszexuális fajtalankodás, ráadásul fajközi viszonylatban, s ezt mintegy keretbe foglalva az egész a pokolban zajlik. Bármennyire is gagyi az egész videó, valahol mégis egy olyan világot képvisel és közvetít, amihez nekünk az égvilágon semmi közünk.




És igen, végül is találó a pokol megnevezés, és érthető, hogy Lakatos és a hozzá hasonlók vonzódnak hozzá mint fogalomhoz, amely a bűnök gyűjtőhelye. Még akkor is, ha természetesen teológiai értelemben a pokol nyilván nem az, hogy forróság, szarvas ördögök, hanem az a hely, ahová az ember saját választása folytán kerül, a teljes szeretetnélküliség állapota, tehát a hely, ahol Isten nincs.

Ezt mintegy életvitelként tárják elénk, ami egy hazug és műanyag világhoz vezet, ahol nincs valódi szeretet, hiába a hangzatos címkék, mint "elfogadás", "tolerancia", az Istentől elfordult ember csömörből csömörbe vándorol, és belül üres és végtelenül boldogtalan. Ez volna a mai modern ember, vagy legalábbis igen jelentékeny hányaduk. Persze Lakatos még ezek alatt is van jelentősen alászállás tekintetében, bár a magam részéről ez a förmedvénye még csak arra sem volt alkalmas, hogy felháborodást váltson ki.

Tehetségtelen és unalmas.

"Le style c’est l’homme même." - "A stílus maga az ember."
(Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja, 1707–1788)

Lantos János – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából