Ugrás a cikkhez
Reklám

Szent István királyunk ünnepén egyes médiumok azzal riogatták az olvasókat, hogy a kormánypárti sajtó meghamisította Angela Merkel hétfőn elhangzott beszédét. Történt, hogy a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján Sopronba érkezett a német kancellár, és a magyar kormányfővel tartott sajtótájékoztatón azt állította, az uniós pénzeket hazánk jól használja fel. Másnap, azaz augusztus huszadikán a Nyugati Fény névre hallgató, állítólag Gyurcsányhoz közel álló hírportál vezető hírként közölte, hogy ilyesmit Merkel asszony nem mondott, a kormánypropaganda hamisított. Ezt a hírt több más médium is átvette.

A Nyugati Fény „leleplezése” hamar lelepleződött. Ma már megnézhető a sajtótájékoztató teljes anyaga, a németországi sajtó is beszámolt az eseményről, sőt a német kormány honlapjára is felkerült a teljes szöveg. Angela Merkel ezt mondta:

Ha egyszer arról beszélünk, hogy milyen céllal hozták létre a Kohéziós Alapokat, a strukturális alapokat, akkor el kell mondanunk, hogy ezeknek az a célja, hogy az Európai Unión belül a konvergenciát erősítsék. És ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedési rátáját, akkor látjuk, hogy Magyarország ezeket a pénzeket tényleg úgy használja fel, hogy az emberek jólétének javára váljon, és Németország örömmel vesz itt részt munkahelyek megteremtésében.

A német kancellár szavait nehéz félreértelmezni, ezért a Nyugati Fény arra kényszerült, hogy visszakozzék. De hogyan?

A liberális honlap közölte Gábor György zsidó filozófus kedd délutáni kommentárját, mert a dolgot azért mégsem lehetett ennyiben hagyni. Gábor szerint nem kérdés, hogy Merkel „hazabeszélt: saját választóinak hazudott egy herciget, amikor nem bontotta ki az igazság minden részletét”, mert némethonban hamarosan tartományi választások lesznek, ezért meg kellett nyugtatni a német polgárokat, hogy adócentjeik jó helyre kerülnek. Nyakatekert indoklás, zsidós logika.




Azonban nem is ez a lényeg. Tény, mást vártak Merkeltől az ellenzéki oldalon, erre a dicséretre nem készültek fel. Azt hitték, lesz majd ledorongolás, bírálat, ehelyett elismerés érkezett. Nem tudom persze, hazánk hogy használja fel az uniós forrásokat, nem vagyok tájékozott ebben a kérdésben, ahogy nem vagyok a vezető kormánypárt tagja, propagandistája sem. Ahogy azt sem tudom a kiválasztott Gáborral ellentétben, hazudott-e vagy sem Merkel kancellár.

Azt azonban tudom, hogy Gábor György egyik kifejezését nem lehet szó nélkül hagyni. Idézem a zsidó embert:

Mert ugyan jó és hízelgő ingyenreklámmal kedveskedett Merkel Orbánnak, de számára itt nem a feketeseggű Magyarország a lényeges, mit érdekli ez őt.

„Feketeseggű Magyarország” - írta a zsidó Gábor György legnagyobb ünnepünkön. Feketeseggű annyit tesz, mint „bűnös, kiközösített, megbélyegzett”. Természetesen lehet, szabad a kormányt korrupcióval, lopással vádolni, s ezért feketesseggűnek nevezni. Ezzel nincs semmi baj. De az egész országot?

Az idézett mondatban ugyanis „Magyarország” metonímia, tehát az ország területén élők összességét jelenti, nemcsak a kormányt. Amiből az is következik, hogy a zsidó kisebbséghez tartozó Gábor György is feketeseggű, legalábbis saját meghatározása szerint. Önjellemzését nem akarom vitatni, sőt tiszteletben tartom, de tisztességes honfitársaim kollektív minősítését azért csöndben kikérem magamnak.




B.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából