Ugrás a cikkhez
Reklám

Donald Trump már csak egykori nemzetbiztonsági tanácsadójának az Egyesült Államokban 2016-ban megjelent könyvét nálunk a hitgyülis Patmos Records adta ki.

Aki nem érti, hogy miért a Hit Gyülekezete adta ki annak az embernek a könyvét, akit az USA urainak médiában dolgozó kiszolgálói először leantiszemitáztak, majd kirúgták állásából, annak adjuk meg az egyszerű magyarázatot.




Mégpedig azt, hogy a Hit Gyülevésze pontosan tudja: Gorka nemhogy nem antiszemita, de hangos zsidóimádó. Hogy minden nyilván nem lelkéből jön, hanem érdeke, más kérdés.

Mely zsidószeretetéről nem egyszer beszélt. (A Twitter-oldalán is meg lehet nézni, hogy mire büszke igazán.)

Mindez azonban nem mentette meg. Aki vitézi keresztet visel, olykor Bocskai-ruhát is ölt, annak annyi esélye van a bosszú népe támadásától való immunitásra, mint Szálasinak… (tudjuk…).

Gorka könyvének tudományos értéke nem sok, ugyanis szolgaian ismételgeti az amerikaiak terrorizmus elleni harcáról eddig elkerepelt hazugságokat.

A könyv fő tézise az, hogy az USA a terroristáknak, így az Iszlám Állam, az al-Kaida és társult dzsihadistáinak halálos ellensége.

Aki viszont nemcsak a nyugati tömegmédiát követi arról, hogy mi történik Szíriában, hanem a szír és orosz médiumokat, pontosan tudja az igazságot.



Gorka nemrég még a Fehér Házban ünnepelte Izrael függetlenségét barátaival (Susan Walsh/AP)
Az igazság pedig az, hogy az USA vezetésével Szíriában az ottani kormány engedélye és meghívása nélkül harcoló, Amerika által vezetett koalíció kettős játékot játszik.

Az egyik a tessék-lássék harc az Iszlám Állam terroristái ellen. A másik pedig ugyanazok támogatása. Például az an-Nuszra Fronté.

Mely támogatásban nyakig benne vannak az Öböl menti sejkségek. Elsősorban a vahabista Szaúd-Arábia. Mind az USA, mind a nyugati, illetőleg arab szövetségesei célja a szíriai kormány megbuktatása. Az ok, mint mindig, itt is az izraeli érdek. Héber földön ugyanis nagyon nem szeretik Bassar al-Aszádot. Annál jobban a Szíriától elrabolt és megszállva tartott Golán-magaslatokat.



A Köves Slomóhoz hasonlóan chábádos és persze "hihetetlenül bölcs" Yosef Jacobson rabbival
Gorka egész könyvében egyetlen szóval nem említi Izraelt. Ami már önmagában véve is viccé teszi könyvét.

Oldalai tele vannak az ostoba, gátlástalan, Amerikában kitalált klisékkel. Mint például az, amikor leírja, miért rohanta le az USA Irakot.

Ilyeneket van képe leírni: „Világos, hogy Washington miért tette meg ezt a lépést: Szaddám rendszere gonosz volt, a modern történelemben az egyik leggonoszabb.”

Akkor erre tegyünk fel gyorsan három kérdést.

  1. Ha annyira gonosz volt Szaddám rendszere, miért támogatta az USA és nyugati szövetségesi rendszere Irakot, és biztatta Irán lerohanására, amit 1980-ban Bagdad meg is tett? A nyolc éven át tartó háború iszonyatos emberáldozattal járt. Közben Németország „a modern történelem leggonoszabbját”, Irakot mérges gázzal látta el.
  2. Gorka tényleg olyan hülye, hogy elhiszi, egy országot „gonoszsága” miatt támadnak meg? Vajon akkor nem Szaúd-Arábiát kellett volna porig bombázni, Szaddámnál messze gonoszabb uralkodóházát pedig Kadhafihoz hasonlóan elintézni, majd a holttesteket meggyújtani?
  3. Gorka annyira gyáva, hogy itt se meri megemlíteni az Irak elleni támadás valódi okát? Az izraeli nyomást, amelynek ellenállni Trump legalább két hónapig tudott, majd úgy hullott térdre előttük, mint Gyurcsány Dobrev Klára előtt.

Sebastian Gorka azonban még ezen is túlmegy. Az amerikai hírszerző hivatalok azon irdatlan hazugságát, hogy Irakot a Szaddám által ott felhalmozott tömegpusztító fegyverek miatt kellett megtámadni, így igazolja, teljesen szembe menve nemcsak a tényekkel, de az egész hamisítást kiötlő neokonokat is mentegetve:

Mi több, nem kizárólagosan amerikai részéről fogalmazódott meg a vád, miszerint Irak még mindig tömegpusztító fegyverekkel rendelkező ország, és nem is egyszerűen a George W. Bushnak dolgozó galád ’neokonzervatívok’ lázálmainak terméke volt ez a feltételez és. Az Egyesült Államok NATO-szövetségesei is osztották azt a határozott álláspontot, hogy Szaddám továbbra is birtokában van a vegyi fegyvereknek. A Bush-kormányzat megosztotta ezeket a hírszerzési információkat a kongresszusban mindkét párt politikusaival, akik egyetértettek a feltételezéssel, és megszavazták a második öbölháborút.

A bibliográfia, lábjegyzetek és név/tárgymutató nélkül megjelent Gorka-könyvet leginkább egy amerikai kormánypropaganda brosúrához hasonlíthatnánk, ha nem lenne 215 oldal terjedelmű. Amiből csak 215 oldal felesleges.

Janits András - Kuruc.info

Kapcsolódó: Gorka Sebestyén már a Szentföldön bizonygatja: "Mindig is Izrael barátja voltam!"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából