Az ukrán hadsereg két napja ostromolja az 5000 fős oroszországi Szudzsa városát, a település lakosságát megpróbálták kimenekíteni az orosz hatóságok, de nem tudtak mindenkit kihozni.

A városközpont szinte teljesen romos, épületek dőltek össze, törmelék fekszik az utcákon. Ennek ellenére még mindig vannak civilek a településen.

Real situation in Sudzha (yesterday). Real work of real military journalists.

Video was shared by Andrey Martianov with such a comment:
"Taken" by "our" war whores Sudzha. And a normal frontline reporter - please do not confuse with the stupid and impudent creatures who call… pic.twitter.com/3rZoT4Io3M

— East_Calling (@East_Calling) August 8, 2024

A város melletti utakon készült felvételek szó szerint mintha egy posztapokaliptikus filmbe készültek volna: az utakon elhagyott autók hevernek, az úttesten aknák fekszenek, miközben automata fegyverek ropogása hallható.

Video from Sudzha, Kursk oblast. Civilians were driving in a car when the driver spotted mines on the road near the town's entrance. Then automatic weapons began firing at the car.

Three bullets hit the car. Fortunately, they were able to escape the area unharmed. pic.twitter.com/C420rtQYKs

— Russians With Attitude (@RWApodcast) August 8, 2024

Szudzsa körül heves harcok folynak, tegnap arról is voltak hírek, hogy az ukrán katonák elfoglalták a városközpontot. Hiteles bizonyítékokat erről nem láthatunk, az viszont szinte biztosra vehető, hogy az ukrán hadsereg betört a városba, és egy ideig folytak összecsapások a város belső részében is - írja a Portfólió.

Kapcsolódó: Képtelenek felülkerekedni a védők a kurszki hadműveleten - a második világháború óta először német páncélosok léptek orosz földre