Ugrás a cikkhez
Reklám

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) főparancsnoka a Telegram-oldalán keresztül tárta fel azokat a „tévedéseket”, melyeket több ukrán parancsnok is elkövetett Avgyijivka térségében – idézte a Kyiv Post.

„Különösen feszült helyzet alakult ki Avgyijivka és Zaporizzsja irányában”– mondta Szirszkij.

A főparancsnok arról is beszámolt, hogy orosz rohamegységek próbálták meg áttörni az ukrán védelmet, és átvenni az ellenőrzést olyan települések felett, mint Tonenke, Orlivka, Szemenivka, Berdics és Krasznohorivka.Olekszandr Szirszkij (j) (kép: Anadolu / AFP / Metin Aktaåÿ)

Szirszkij arról is beszélt, hogy Zaporizzsja közelében, Verbove és Robotyne környékén folytatódnak a harcok. Az orosz csapatok igyekeznek ott is visszaszerezni az ellenőrzést.

AFU vezetője kiemelte, hogy a sikeres védekezés kulcsa a jól megtervezett stratégia és annak hatékony végrehajtása.

Azonban néhány parancsnok esetében hibák történtek a helyzetfelismerésben és az ellenség felmérésében, amelyek befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

A főparancsnok arról is biztosította a közvéleményt, hogy gyorsan meghozzák „a szükséges korrekciós intézkedéseket”, beleértve további lőszerek és erőforrások biztosítását, mivel elsődleges céljaik között szerepel, hogy hogy a lehető legnagyobb veszteséget okozzák az orosz csapatoknak – írta a lap, melyet a Mandiner szemlézett.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából