Ugrás a cikkhez
Reklám

Friss felvételek kerültek elő a frissen bevett Avgyijivkáról. A háború előtt még Donyeck agglomerációs kisvárosának számító településen 2022 elején még körülbelül 32 ezren éltek.

Mivel a város már a Donbasz-medencében zajló 2014-es eseményeket követően a frontvonal közelébe került, ezért a lakosságszám gyorsan csökkent, a többség elmenekült a településről. A város stratégiai helyzetet foglalt el, innen ugyanis könnyen lehetett lőni az orosz felügyelet alatt álló Donyecket.

Az orosz haderő 2023 októberében indított nagyszabású hadműveleteket a település megszerzéséért, végül 2024 február közepére sikerült megszerezni Avgyijivkát.

Az ostrom utáni állapotról friss felvételek érkeztek. Ezen látszódik, hogy az épületállomány jelentős károkat szenvedett az orosz támadások következtében. A város délnyugati részén található lakótelep blokkjainak egy része teljesen megsemmisült, míg más épületek is teljesen lakhatatlanná váltak. A felvételeken gyakorlatilag egyetlen épen maradt házat sem látni.

Улицы Авдеевки на кадрах с дрона. В городе, который ВСУ превратили в крепость, шли тяжелейшие бои. pic.twitter.com/Hw0cB53ycq

— Донбасс Сегодня (@DonbassSegodnya) February 20, 2024

(Portfólió nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából