Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ukrán légvédelem 14 orosz drónt és egy cirkálórakétát semmisített meg az éjszaka folyamán - jelentette be hétfő reggel az ukrán légierő Telegramon.

Vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij elnök elmondta, az orosz erők ismét iráni gyártmányú Sahed típusú drónokkal támadták Ukrajnát. Kiemelte: Kijev a légvédelmi kapacitás, valamint az elektronikus hadviselési rendszer fejlesztésén dolgozik. "Ez egyike a legfontosabb célkitűzésinknek idén " - tette hozzá, az utóbbira célozva.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője elmondta, drónokat észleltek a főváros fölött is, ahol mintegy két órán át tartott a légiriadó.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója vasárnap este azt közölte, orosz rakétatámadás érte a térséget az Ukrajnával szomszédos Belgorod felől. Áldozatokról nem tudni, azonban néhány épület megrongálódott - tette hozzá.

Ugyancsak vasárnap Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a térségben található Pavlohrad ellen intézett orosz dróntámadásról számolt be. A támadás nyomán részleges áramkimaradást jelentettek.

Ukrajna déli katonai parancsnoksága a szintén dróntámadásokról számolt be több, a régióban lévő város, köztük Mikolajiv ellen, a lehulló roncsok legkevesebb egy embert megsebesítettek.

Négy drónt a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza fölött semmisítettek meg.

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából