A Gázai övezetben zajló fegyveres konfliktusban elesett csütörtökön Gal Meir Ejzenkot, Gadi Ejzenkot volt izraeli vezérkari főnöknek, jelenleg a szűk hadikabinet tagjának a fia - jelentette be az izraeli hadsereg.Gal és Gadi Eisenkot 2018-ban (fotó: Anna Barsky/IDF)

Gadi Ejzenkot 25 éves, tartalékos szolgálatra behívott fia az övezet északi részében vesztette életét, miután Dzsabália külterületén felrobbant mellette egy alagút nyílásához telepített robbanószerkezet. Meghalt csütörtökön harcban egy másik izraeli katona is, a 34 éves Jonatán David Deutsch, ő az övezet déli részén.

Gadi Ejzenkot jelenleg a Beni Ganz vezette Nemzeti Tábor nevű párt politikusa. "Tudom, milyen erős vagy, mennyire egységes a családod, hogyan őrizted mindig mindannyiunk közös otthonát és a saját otthonod is" - üzente Ganz X-fiókjában politikustársának és barátjának.

"Mindannyian kötelesek vagyunk folytatni a harcot azért a szent ügyért, amelyért Gal elesett" - tette hozzá.

Szintén megemlékezett Gal Ejzenkotról Joáv Galant védelmi miniszter, Benjámin Netanjahu miniszterelnök, Jaír Lapid, az ellenzék vezére és az ország többi politikai pártjának vezetői.

Csütörtökön állítólag a Hamász több tucatnyi fegyverese adta meg magát az észak-gázai Dzsabália közelében, és a helyi médiában megjelent közlések szerint ez volt a palesztin szervezet tagjainak eddigi legnagyobb tömeges kapitulálása a fegyveres konfliktus októberi kezdete óta.

Mass surrender of Hamas terrorists in Khan Younis pic.twitter.com/rK3UVCdyhi

— Aviva Klompas (@AvivaKlompas) December 7, 2023

Thank you Hashem for letting the Jewish people start Hanukah with a smile thanks to this mass surrender of Hamas terrorists in Gaza. This should be the first of many! Thank you, IDF! 🙏🇮🇱💪❤️ pic.twitter.com/ECEu4j7dUu

— Hillel Fuld (@HilzFuld) December 7, 2023

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy szerdán a Hamász 12 rakétával támadta Beér-Seva települést. A fegyveresek indítóállása a rafahi humanitárius zónától nem messze, egy ENSZ-létesítmény közelében volt.

Az izraeli médiában közzétettek egy olyan videofelvételt, amelyen gázaiak tömege gyűlik össze az ENSZ palesztinokat támogató segélyszervezetének (UNRWA) Deir al-Balah településen lévő központjánál, és ott élelmiszert, valamint egyéb szükségleti cikkeket kértek.

Az UNRWA gázai szóvivője ezen a héten arra figyelmeztetett, hogy a tél miatt az övezetben jelentősen megnő az igény ruhára, takaróra, és elmondta, hogy a Gázába bejutó segélyek ennek az igénynek csak a töredékét elégítik ki.

Az izraeli biztonsági erők azt is közölték, hogy csütörtökön a másik palesztin területen, Ciszjordániában letartóztattak 21 olyan palesztint, akit terrortevékenységgel gyanúsítanak, köztük négy Hamász-vezetőt.

Az északi, libanoni határnál is folytatódtak a harcok: csütörtökön egy rakéta Galileában eltalálta egy helyi gazda járművét, és az 54 éves Éjal Ozan életét vesztette. Válaszul az izraeli hadsereg több hullámban támadta a Hezbollah libanoni síita szervezet hadállásait.

(MTI nyomán)

Frissítés: A zsidók szerinti "terroristák" között újságíró és más civilek is vannak

Az egyik letartóztatott Diaa al-Kahlout, a "brit" The New Arab nevű lap gázai tudósítója. A portál szerint több testvérét és más civileket is elvittek zsidók.

A Twitteren mások is közöltek videót és képeket a "tévedésről":

 

🚨 NEW ISRAELI ARMY'S LIE EXPOSED 🚨
THE PHOTOS THEY RELEASED CLAIMING TO BE HAMAS FIGHTERS SURRENDERING FROM TUNNELS ARE DEBUNKED

Field reports confirm they're civilians, some kidnapped from a UN shelter.
Shockingly, our journalist colleague Diaa Al-Kahlot, the office director… pic.twitter.com/JwrwGcMyYY

— PALESTINE ONLINE 🇵🇸 (@OnlinePalEng) December 7, 2023

 

 

"I begged him to leave, move to the south. But he replied he could not leave his disabled daughter and old mother.” Rami Abdu, Euro-Mediterranean Human Rights Monitor, speaking about his friend Dia Kahlout, kidnapped by the Israeli army in Gaza along with many other civilians pic.twitter.com/YTMUS8mcwQ

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) December 7, 2023

 

 

BREAKING: CONFIRMED ISRAEL CAPTURE INNOCENT CIVILIANS AND NOT HAMAS AS JOURNALIST IS ALSO CAPTURED

Diaa Al-Kahlot a well known journalist is among those that have been taken hostage. His relatives are also almost among those captured.

Source @stairwayto3dom pic.twitter.com/dQLxZzx7xB

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) December 7, 2023

 

 

WOMAN POSTS THAT HER BROTHER WHO IS A CIVILIAN WAS TAKEN HOSTAGE AND IS NOT HAMAS

More evidence that Israel took Civilians hostage and not Hamas pic.twitter.com/v6Q4LnMuyj

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) December 8, 2023

(Kuruc.info)