Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ukrán külügyminiszter bojkottálja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szkopjei tanácskozását a héten, tiltakozásul amiatt, hogy azon lehetővé tették az orosz külügyminiszter részvételét is - jelentette be kedden Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a Facebookon.

A három balti ország szintén bejelentette, hogy hasonló okokból nem küld képviselőket a csütörtökön és pénteken tartandó külügyminiszteri találkozóra.

Bulgária hétfőn jelezte, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók ellenére lehetővé teszi a Szergej Lavrov orosz külügyminisztert szállító repülőgépnek, hogy áthaladjon a bolgár légtéren és így eljusson az északmacedón fővárosba. A bolgár külügyminiszter közleményében kiemelte, hogy kivételesen és ideiglenes jelleggel engedélyezik a diplomáciai célú átrepülést a bolgár légtérben.

Az ukrán külügyi szóvivő a Facebookon azt írta, hogy ennek engedélyezése azt a jelzést küldi "a II. világháború óta a legnagyobb fegyveres konfliktust kirobbantó országnak, mintha lenne lehetősége visszatérni a 2022 februárja előtti együttműködési formákhoz".

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából