Ugrás a cikkhez
Reklám

Izrael palesztin rabok újabb csoportját engedte szabadon börtönökből kedd hajnalban az izraeli erők és a gázai palesztin fegyveres csoportok közötti humanitárius szünetről született megállapodás részeként.

A 33 rabot, nőket és tizenéveseket különböző büntetés-végrehajtási intézetekből engedték szabadon - közölte az izraeli börtönhatóság. A legfiatalabb a jelentések szerint 14 éves.

Ezzel százötvenre emelkedett az izraeli börtönökből kiengedett palesztin foglyok száma. A Hamász fogságából eddig 51 izraeli szabadult ki.

Izrael újabb listát kapott a Gázai övezetben fogva tartott túszokról, akiket hamarosan szabadon engednek - jelentette kedden az izraeli média. A névsorban szereplőket várhatóan kedden engedik el - jelentette a Times of Israel Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatalára hivatkozva.

A jelentés szerint a listát ellenőrizték, és értesítették a túszok családjait. Ezzel a gázai túszok ötödik csoportját engednék szabadon azóta, hogy pénteken humanitárius szünet kezdődött a Hamász és Izrael között.

A két fél hétfőn megállapodott a négynapos gázai tűzszünet kétnapos meghosszabbításáról.

Az Izrael és a Hamász által a múlt héten kötött megállapodás lehetőséget biztosít a megállapodás meghosszabbítására naponta további tíz túsz szabadon bocsátásáért cserébe.

A megállapodás szerint tíz nap alatt legfeljebb száz elhurcolt túsz cserélhető ki legfeljebb háromszáz olyan palesztin fogolyra, akiket izraeli börtönökben tartanak őrizetben.

(MTI nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából