Mose Grünberg, az izraeli hadsereg 271-es hadmérnöki zászlóaljának őrnagya a Gázai övezetben „ünnepelte” kislánya születésének 2. évfordulóját. A szerető édesapa nem feledkezett meg Ella nevű kislányáról, hanem röviddel a tegnapelőtt életbe lépett humanitárius tűzszünet előtt az X-re kitett egy születésnapi ajándéknak szánt videót, amelyen belemondja a kamerába, hogy a háta mögött levő toronyház fölrobbantását a kislánya születésnapi ajándékának szánja.



Mose Grünberg, az izraeli hadsereg őrnagya (fotó: videókép)

A bajtársai gyűrűjében látható Mose Grünberg, egy Gázai övezetbeli toronyház fölrobbantására parancsot adó őrnagy a visszaszámlálás megkezdése előtt fél térdre ereszkedve, a kamerába nézve ezt mondja:

Ezt a robbantást a kislányomnak, Ellának ajánlom, aki ma ünnepli születésének második évfordulóját. Vágyakozom utánad – mondta Grünberg őrnagy, majd a visszaszámlálás után megadta a jelet a robbantásra.



A lányodnak ezt is ajánlod? – kérdezi Grünberg őrnagytól a Helena nevű kommentelő

Grünberg őrnagy posztja után a kommentelők többsége elítélte, és megvetően vélekedett a videóklipről. Egy Helena nevű kommentelő is kitett egy képet, amelyen az izraeli bombázások idején súlyosan megsebesült palesztin kislány látható egy szintén sebesült felnőtt férfi karjaiban. Helena angol nyelven felteszi a kérdést a robbantásra parancsot adó édesapának: „A lányodnak ezt is ajánlod?”

 

"Dedicating this explosion to my daughter Ella for her birthday"
"Major Moshe Grunberg from the 271st Combat Engineering Battalion dedicated the demolition of an entire building in Gaza yesterday, shortly before ceasefire, to his daughter Ella's 2-year birthday. MazelTov🫶🎉🇮🇱😄" pic.twitter.com/3o06SjG5gw

— 🗣️📢 𝕗𝕣𝕖𝕖 𓂆 𝕡𝕒𝕝𝕖𝕤𝕥𝕚𝕟𝕖 (@ronnie_barkan) November 25, 2023

 

A Gázai övezet ellen indult mostani izraeli irtóhadjáratnak már eddig is közel 14 500 halálos áldozata van, köztük közel 4 ezer nő és közel 5 900 gyermek. Grünberg őrnagy gátlástalanul aljas videóját látva újfent meg kell állapítanunk: túl magas lóra ültették a hadseregnek utasításokat adó izraeli politikai vezetést azok a nyugati politikusok, akik a háborús bűnös Binjámin Netanjáhu miniszterelnök jeruzsálemi hivatalában a kilincset egymásnak adva kinyilatkoztatták, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre. Az „önvédelem” nagyságát, s annak eredményét máris láthatjuk, míg a tömegmészárlás valós méreteit majd csak a harcok elcsitulása után ismerhetjük meg.

Hering J. – Kuruc.info