Palesztin forrásokból és az Izraeli Védelmi Erők (IDF) forrásaiból is folyamatosan jönnek a felvételek Gáza bombázásáról. Az izraeli hadsereg vezetése nyíltan elismerte, hogy felhagytak a „tűpontos precíziós csapásokkal,” ehhez mérten hatalmas a pusztítás a városban, írja a Portfólió.

Az izraeli légierő vezérkari főnöke ma arról beszélt, hogy taktikát váltottak, és felhagytak a Hamász elleni célpontok „tűpontos, precíziós” támadásával. Ez azt jelenti, hogy nagyobb rombolóerejű, kevésbé pontos fegyvereket kezdtek el használni olyan gázai célpontok ellen, melyekről úgy vélik, hogy a Hamászhoz köthetők.

Folyamatosan érkeznek Gázából a felvételek az izraeli légitámadásokról és ezek eredményéről. Úgy néz ki, az IAF / IDF komplett lakónegyedeket tarol le, főleg Gáza északi részén, ahol Izrael szerint „a Hamász melegágya” működik. Ez elvileg Gáza üzleti negyede volt:

This is the Beverly Hills of Gaza. This is where all the leaders of Hamas have their palaces. Or should I say, had their palaces.

And let there be no doubt, the IDF is just getting started. pic.twitter.com/Q2Ip2byEYd

— Hillel Fuld (@HilzFuld) October 10, 2023

Lebombázták ma a Gázai Iszlám Egyetemet is, mivel az IDF szerint az oktatási intézmény összeköthető a Hamász politikai képzésével, és ott zajlottak a szervezet műszaki-harcászati képzései is:

Israeli airstrike targeting the Islamic University of Gaza.

Per the Israeli Air Force "The Air Force recently attacked the Islamic University in Gaza City, which serves as a major training center for Hamas engineers" pic.twitter.com/1QYW0rv6El

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) October 11, 2023

Komplett városnegyedek váltak lakhatatlanná. A támadások során eddig több mint 1000 ember halt meg, és 5500 sérült meg.

Drone footage of Gaza this morning pic.twitter.com/8qqzigdGAS

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) October 10, 2023