Ugrás a cikkhez

Oroszország újabb dróncsapásokat mért Ukrajna három régiójára csütörtökre virradóra - közölték ukrán tisztviselők.

Az ukrán légierő közleménye szerint 34-et megsemmisítettek abból a 44 iráni gyártmányú, Sahid típusú drónból, amelyeket Oroszország az éjszaka folyamán indított a déli Mikolajiv és Odessza régiók, valamint a közép-ukrajnai Kirovohrad ellen.

Andrij Rajkovics, az ország középső részében lévő Kirovohrad megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta: "Rendkívül nehéz éjszakánk volt. A régió fölött haladó Sahidek egy része megsemmisült. Voltak azonban találatok is." Hozzátette, hogy nem voltak áldozatok, és a polgári infrastruktúrában sem keletkezett kár.

Mikolajivból nem érkezett jelentés jelentős károkról.

Oleh Kiper, Odessza régió kormányzója dicsérte a régió légvédelmét. "Nincs találat vagy pusztítás. Nem voltak áldozatok. Csak néhány kisebb tűz keletkezett a száraz fűben egy lezuhant Sahid roncsai miatt" - közölte.

"Vadászrepülőgépek, légvédelmi rakétaegységek és mobil tűzcsoportok vettek részt a támadás visszaverésében" - számolt be a hadsereg a Telegramon.

Egy korábbi közleményben a Mikolajivi terület kormányzója azt állította, hogy egy orosz rakéta szerdán késő este eltalált egy meg nem nevezett infrastrukturális létesítményt a város külterületén, de az ott keletkezett tüzet azonnal eloltották.

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából