Volodimir Zelenszkij útban hazafelé megállt a lengyelországi Lublinban, ahol lengyel önkénteseket részesített ukrán állami kitüntetésben – írja a Mandiner.

Az ukrán elnök X-bejegyzésben számolt be Lengyelországi látogatásáról, és a végén köszönetet mondott a lengyeleknek a háborús támogatásért.

Köszönöm Lengyelország felbecsülhetetlen támogatását és szolidaritását, amely segít megvédeni egész Európa szabadságát!

– írta.

Mind a lengyelországi kitérő, mind a szívélyes üzenet meglepő lehet azok után, hogy a két ország kapcsolata jelentősen megromlott, miután Lengyelország bejelentette, nem küld több fegyvert Ukrajnának (de aztán kiderült, hogy mégis – a szerk.). A lengyel intézkedés már egy válaszreakció volt arra, hogy Ukrajna perrel fenyegette Varsót az ukrán gabonatilalommal kapcsolatban.

 

While in Lublin on my way back to Ukraine, I was honored to award two prominent Poles, volunteers, Bianka Zalewska and Damian Duda, Ukrainian state awards.

Bianka is a journalist for TVN Discovery Poland who has helped provide humanitarian aid to Ukrainians and transport wounded… pic.twitter.com/96Jl2h7gsu

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 23, 2023

 

Kapcsolódó: Ukrán politológus: előbb-utóbb minden háború népszerűtlen lesz, nem lehet a Nyugat végtelen jóindulatára játszani

Korábban írtuk:

- Morawiecki lehetetlent kér a pofátlan zsidótól: "soha többé ne sértegesse a lengyeleket!"

- Varsó máris újjáépítené a bizalmat Kijevvel - végül is lengyel érdeknek vélik, hogy egymást irtják az oroszok és a "banderisták"

- Véget érhet a bizarr barátság: Lengyelország leállítja a fegyverszállítást a zsidó pofátlanság miatt - vagy mégsem