Ugrás a cikkhez

Orosz légitámadás ért hat ukrajnai várost csütörtök hajnalban, két ember meghalt, 21 megsebesült, több helyen tűz ütött ki.

A dél-ukrajnai, frontközeli Herszonban ketten meghaltak és öten megsebesültek, miután találat ért egy lakóépületet - közölte Olekszandr Prokugyin kormányzó.

Kijevben kilencen sebesültek meg, köztük egy 9 éves lány - jelentette be Vitalij Klicsko polgármester, hozzátéve, hogy több lakó- és kereskedelmi épület megrongálódott.

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter közölte, hogy Kijev megye területén több helyen is tűz ütött ki ipari létesítményekben - írta Facebook-oldalán a tárca sajtószolgálata. Klimenko azt is elmondta, hogy az ukrán főváros három kerületében - Darnyickijben, Szolomenszkijben és Sevcsenkivszkijben - rongálódtak meg épületek a detonációkban.

Hat légicsapás érte az északkelet-ukrajnai Harkiv Szlobidszkij kerületét, károkat szenvedett a polgári infrastruktúra - közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója. Két embert kórházba szállítottak.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint leromboltak egy raktárépületet.

A közép-ukrajnai Cserkasziban hét ember megsebesült, és egy embert a romok alól mentettek ki - mondta el Ihor Klimenko.

Az északnyugati Rivne városát is légicsapások érték Vitalij Koval, a régió kormányzója szerint, aki azonban további részleteket nem közölt.

Lviv megye Drohobics városában egy ipari objektum és raktárak rongálódtak meg sorozatos detonációk következtében, az üzemben tűz ütött ki - közölte Makszim Kozickij, a megyei közigazgatási hivatal vezetője. Drohobicsben két kőolaj-feldolgozó üzem, valamint több gépgyár működik.

A Volodimir Zelenszkij elnöknek az ENSZ-ben elhangzott, Moszkva "bűnös agresszióját" ostorozó beszéde után néhány órával végrehajtott nagyszabású éjszakai orosz támadást követően az ukrán hatóságok "nehéz hónapokra" számítanak.

"Nehéz hónapok várnak ránk: Oroszország továbbra is támadja a fontos ukrajnai energetikai létesítményeket" - figyelmeztetett Olekszij Kuleba, az elnöki hivatal helyettes vezetője, aki azzal vádolta meg az oroszokat, hogy pánikot és félelmet akarnak gerjeszteni.

Kuleba a Telegram üzenetküldő alkalmazáson hevesen bírálta az éjszakai "nagyszabású rakétatámadást". "Polgári személyek, éjszakai szállások, benzinkutak, egy szálloda, energetikai és polgári létesítmények voltak a célpontok" - írta.

(MTI nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából