Ugrás a cikkhez

A Varsó és Kijev közötti konfliktust Alekszej Aresztovics korábbi ukrán elnöki tanácsadó is kommentálta az X-en. Ebben szarkasztikus hangvétellel azt írta:

Nem vagyunk elég végletesek. Rögtön meg is kéne támadnunk Lengyelországot.
Elmondta: szerinte a szándékuk ellenére az ukrán vezetők mindig ugyanúgy végzik: politikai öngyilkosságot követnek el. Ez pedig, mint írja, annak köszönhető, hogy

egyedül a véletlennek köszönhetően találták magukat hatalmi pozícióban a vezetők. Amikor pedig felbukkan a történelmi lehetőség, nem fogják tudni mire használni a hatalmat, helyette egyetlen megmaradt ösztönük után fognak menni, ami nem más, mint az önmegsemmisítés.

- Я думаю, что мы не дорабатываем.

Нужно объявить Польше войну.)

Вот так будет очень похоже на 100 лет назад.

Правда и конец будет тот же, но, видимо, нам этого очень хочется.

Вишневое мортидо.

-Вы заметили, что каждая власть в Украине начинает по-разному, а заканчивают они…

— Arestovych (@arestovych) September 20, 2023

Podoljak szerint bármit megengedhetnek maguknak, a lengyelek úgyis támogatni fogják őket

Megszólalt a lengyel-ukrán konfliktus kapcsán Mihajlo Podoljak is – ismertette az RBC Ukraina hírportál. Podoljak szerint a Lengyelország és Ukrajna közötti kapcsolat „teljes mértékben pragmatikus”, és „világos, hogy Varsó saját gazdasági érdekeltségeit védi, Ukrajna pedig meg akarja őrizni gazdasági lehetőségeit az orosz támadások ellenére”.

Szerinte a Lengyelország és Ukrajna közötti ellentétek „csak az oroszok vágyálmai”. Szerinte ezért kell a kérdést „józanul” megközelíteni.

– Nem látok lehetőséget arra, hogy Lengyelország ne támogatná Ukrajnát a háború végéig. Le fogunk ülni a tárgyalóasztalhoz, és meg fogunk állapodni – vélekedett Podoljak.

Lengyel lap: Ukrajna a háborút érzelmi zsarolásokra használja fel

Vezető anyagban foglalkozik az elmérgesedett lengyel-ukrán viszonnyal a Rzeczpospolita. A lengyel lap publicistája szerint egy kereskedelmi háború a két ország között senkinek sem tesz jót.

Először is: meg vagyok döbbenve az ukránokon. Fel kell fogniuk, hogy még nem az EU tagjai.

A szerző szerint ebből következik az, hogy az európai piac megnyitása a gabonájuk és egyéb termékeik előtt „privilégium, nem pedig kötelezettség”. Ennek megfelelően pedig az ukránoknak szerinte „okosan kellene ezt felhasználni, és nem pedig ellenségessé válni a szomszédos országokkal”.

Ukrajna egy olyan ország, amely a háborút érzelmi zsarolásokra használja fel.

A lap azzal folytatja: a világpolitika egy komplikált játszma, ahol több ezer érdek ütközik.

Zelenszkij ezt elmérte az ENSZ Közgyűlésen. Az a döntés, hogy ellenségesen viszonyulnak a lengyel embargóra, katasztrofálisnak bizonyulhat Kijev számára.

Noha a szerző kritikával illeti Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt is, amiért álláspontja szerint kampányszempontok miatt ütött meg keményebb hangnemet Kijevvel, ugyanakkor azt javasolja az embargóval fenyegetőző Tarasz Kacska ukrán gazdaságvédelmi miniszterhelyettesnek, hogy „beszéljen Zelenszkijjel. Komolyan”.

(Mandiner nyomán)

Kapcsolódó: Véget érhet a bizarr barátság: Lengyelország leállítja a fegyverszállítást Ukrajnába a zsidó pofátlanság miatt

Korábban írtuk:

- "Csekély az esély, hogy megnyerjük a háborút" - úgy tűnik, Zselé extanácsadója megunta az életét

- Olyan ember kell, aki nem lop: Zongorszkij volt tanácsadója lecserélné az elnököt

- Már második és harmadik ellentámadásról, több évig tartó háborúról beszélnek - csak győzze fegyverrel a Nyugat

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából