Nata Talikishvilit, egy grúziai elmebeteg transzkratúra aktivistát október 20-án támadták meg Tbilisziben, mindössze egy hónappal egy másik transznemű "nő", Kesaria Abramidze meggyilkolása után, "ami a dél-kaukázusi országban az LMBT-jogok romló légkörét tükrözi" - sopánkodik a Szabad Európa Rádió.



Nata Talikisvili. A nagyon haladók szerint ezt a torzszülöttet nőnek kellene gondolnunk. A Sátán szolgájaként nem szégyelli a keresztet a nyakába tenni

A grúz belügyminisztérium közlése szerint a gyanúsítottat letartóztatták, aki állítólag előbb szóban sértegette Talikishvilit, majd ezután egy tégladarabbal megütötte a fejét, aminek következtében az agyrázkódást szenvedett (bár bolondabb aligha lesz már).

Nata Talikisvili az első transznemű "nő" Grúziában, aki megkapta a nők jogaiért küzdő aktivistáknak odaítélt Kato Mikeladze-díj különdíját a transznemű "nők" jogaiért folytatott küzdelméért.



Még mindig nem vélem felfedezni a nőiesség leghalványabb szikráját sem (fotó: Fb.)

A liberális sajtó igyekszik úgy beállítani a Talikishvili elleni támadást, valamint Abramidze meggyilkolását, hogy az egyenes következménye a Grúziában nem régen elfogadott LMBTQP-propagandát korlátozó törvénynek. A jogszabály megtiltja többek között az LMBTQP-propagandát az oktatásban, a sajtóban és a gyülekezés esetében, effektíve betiltva az elmebetegek vonaglását. Nem heteroszexuális állampolgárok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, és a nem jogi megváltoztatására sincs lehetőség az okmányokban. Jogvédők szerint a törvény olajat öntött a tűzre az LMBTQP-közösség tagjaival szemben egyébként sem túl elfogadó grúz társadalomban és attól tartanak, hogy az erőszak egyre elterjedtebbé fog válni.

Abramidze-t egyébként az "élettársa" gyilkolta meg, miután az transzvéglény egy közös képet posztolt, így leleplezte "élettársa" perverzióját. Egyértelmű, hogy a transzszörnnyel homoszexuális viszonyt folytató férfi nem homofób indíttatásból gyilkolt, ám ez nem lehet akadálya a "fölvilágosult" sajtónak, hogy ezt is a "homofób" jobboldalra fogja.



A grúz hazafiak nem vevők az érzékenyítésre. A normalitás helyi erői évről-évre keményen ellenállnak a sátánisták önmutogatásnak

Grúzia mentálisan az egyik legegészségesebb ország, ami az LMBTQP-hez való viszonyát illeti. Felmérések szerint a grúz lakosság 93%-a elutasítja azt is, hogy a szomszédjukban aberráltak éljenek. Grúzia a világon a harmadik "leghomofóbabb" ország. A grúz hazafias politikai pártok évről-évre kemény ellenállást tanúsítanak az utcákon, amikor az elmebetegek terjeszteni próbálják sátáni ideológiájukat.

KG