Ugrás a cikkhez
Reklám

A Christian Post cikke szerint Ron DeSantis floridai kormányzó erősen kritizálta Joe Bident, amiért az amerikai elnök a lap szerint amellett tette le a voksát egy interjúban, hogy szövetségi szinten kellene engedélyezni a "nemváltó" műtéteket.

Noha Biden arra nem tért ki, hogy pontosan mely törvényekre gondolt, amikor azt mondta, hogy hibásak azok a jogszabályok, amelyek a "transz identitású" gyerekekre vonatkoznak, akiknek ezekkel a regresszív állami törvényekkel kell szembe nézniük, az elnök kijelentése így is elegendő volt ahhoz, hogy tengelyt akasszon a floridai kormányzóval.

Emlékezetes, a DeSantis vezette Florida korábban olyan törvényt fogadott el, amely megtiltja, hogy "transz" férfi sportolók női sportcsapatokban versenyezzenek, a floridai orvosi kamara pedig tiltja a hormonális szereket és a "nemváltó" műtéteket fiatalok számára.

A floridai kormányzó egy videót is közzétett, melyben a nemváltó műtétek visszásságaira hívja fel a figyelmet, írja a Mandiner:

🚨 GRAPHIC WARNING 🚨

Biden thinks it’s “cruel” that Florida is NOT allowing experimental sex change operations for kids. pic.twitter.com/4u8xxWPmtX

— DeSantis War Room 🐊 (@DeSantisWarRoom) March 14, 2023
Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából