Ugrás a cikkhez

Koronavírusos lett Chris Hipkins új-zélandi miniszterelnök, ezért karanténból folytatja a munkáját - jelentette be a kormányfői hivatal vasárnap, két héttel a parlamenti választások előtt.

Hipkinsnek náthás, influenzás tünetei vannak, amelyek szombaton kezdődtek, ezért legalább öt napig vagy a következő negatív teszteredményig karanténba vonul - fogalmazott a miniszterelnöki hivatal közleménye.

"Megbeszéléseit és találkozóit Zoomon keresztül online folytatja" - tették hozzá.

A fertőzés miatt Hipkins nem tud személyesen részt venni az október 14-én rendezendő parlamenti választások kampányában, miközben a felmérések szerint lemaradóban lévő kormányzó új-zélandi Munkáspárt igyekszik újabb mandátumot szerezni.

Hipkins vasárnap egy szamoai istentiszteleten vett volna részt Aucklandben, de a kormányszóvivő szerint jelen helyzetben Carmel Sepuloni miniszterelnök-helyettes képviseli a kormányt az eseményen.

Új-Zélandon augusztusban minden koronavírussal kapcsolatos korlátozást feloldottak, de az egészségügyi hatóságok továbbra is azt javasolják, hogy aki betegnek érzi magát vagy pozitív lett a koronavírus-tesztje, maradjon otthon öt napig karanténban.

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából